Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Recover deleted files met file recovery software

File recovery to recover deleted files ofwel het herstellen van gewiste bestanden is vaak de wens van computergebruikers die met twee mogelijke nare scenario’s zitten. In de eerste plaats, het gebeurt vaak dat door een ongeluk bepaalde bestanden van de harde schijf zijn verwijderd geworden. Het terughalen van deze verwijderde bestanden, die vaak grote persoonlijke waarde hebben, is dan de opgave.

recover deleted filesFile recovery d.m.v. het inzetten van goede file recovery software is dan de oplossing. Een goede oplossing is de Advanced System Optimizer. Deze alles-in-één software voor uw pc bevat niet alleen gereedschappen voor het onderhouden van uw computer, maar ook een zeer goede file recovery module. Alle mogelijke bestanden kunnen er mee worden hersteld. Deze  gereedschapskist is geschikt voor Windows computers, voor Mac computers is de MacKeeper een goede optie: Mackeeper Recensie.

Aanbevolen om te lezen:

Recensie over de uitstekende data recovery software van Stellar.


In de tweede plaats, de vraag naar file recovery kan te maken hebben met een disk recovery probleem. De harde schijf is kapot ofwel beschadigt en men zit vaak met de handen in het haar. Men vraagt zich af: Hoe kan ik mijn bestanden daarop in veiligheid brengen? Hoe kan ik mijn persoonlijke bestanden herstellen ondanks mijn beschadigde hard disk?

In beide probleemgevallen is gelukkig file recovery software de oplossing. Om het maar even in het engels uit te drukken: to recover deleted files you need data recovery software. Het probleem is dat deze software niet gemakkelijk te ontwikkelen is. De data recovery software ontwikkelaar moet daadwerkelijk over een uitstekende kennis beschikken over de harde schijf. Het is namelijk niet eenvoudig om verwijderde bestanden weer te herstellen, zeker wanneer we te maken hebben met een gepartioneerde of kapotte harde schijf. Handmatig bestandsherstel en reparatie van de harde schijf is alleen mogelijk door een professionele organisatie die de betreffende know-how heeft to recover deleted files. Het is vaak nodig om professionele data recovery software in te zetten wanneer de problemen te maken hebben met een corrupte harde schijf. In dit geval zult u ons artikel moeten lezen over data recovery software of gewoon de data recovery software gaan testen van Stellar.

recover-deleted-files

Software Tip 1. Aanbevolen oplossing:

Stellar Windows Data Recovery

Hard drives zijn complex. Ze bevatten veel bewegende onderdelen zoals een circuit board, lees- en schrijfknoppen, de vaak aliminium of keramische oplsagplaatjes, een spindle, een actuator en een actuator arm. De spindle draait de opslag plaatjes. De actuator zorgt ervoor dat de leesknoppen op de juiste plaats worden gezet. Het geheel is nogal een gevoelige en afgesloten mechanisme. Vandaar open deze nooit aangezien een klein beetje stof de hele harde schijf definitief kapot maakt. Harde schijven moeten alleen in bepaalde afgesloten ruimtes met techneuten in gekke pakken worden geopend. File recovery software moet ook op basis van zulke kennis worden ontwikkeld. Vandaar dat het belangrijk is om alleen file recovery software van erkende bedrijven te testen zoals o.a. Remosoftware.

Software Tip 2.

Aanbevolen om eens te bekijken en te vergelijken met Stellar: 

Lees meer over Remo Recover software voor het herstellen van bestanden.

 

Conclusie:

file-recovery

Wanneer je bepaalde bestanden niet meer kunt openen en data recovery op je wenslijstje staat, moet je dus eerst vaststellen of we te maken hebben met een hardware probleem. Vaak maakt de hard drive gekke of tikkende geluiden wanneer er iets grondig mis is. Bestandsherstel is dan niet altijd te garanderen. Men kan altijd proberen om de verwijderde bestanden te herstellen met data recovery software, maar er is geen garantie. Met de hoop van zegen is het toch verstandig om het toch erop te wagen. Recover deleted files met alleen de beste software van een specialist die je ook kan helpen wanneer je daadwerklijk naar de specialist moet toestappen.

Software Tip 3. 


Aanbevolen om eens te lezen en te testen voor puur file recovery:

recover my deleted files De Advanced System Optimizer heeft file recovery gereedschap, daarnaast is deze in staat om uw harde schijven te onderhouden en uw computer schoon te maken. Deze toolkit bevat gewoon bijna alle gereedschappen voor het optimaliseren en onderhouden van een computer. Zeer prijswaardig in vergelijking met specialistische data recovery software. Een andere uitstekende, maar duurdere keuze is de System Mechanic Pro.

Het is een slimme zet om deze software eens gratis te testen om te zien of je het verloren bestand hiermee kunt terugvinden. Het is namelijk zo dat het vaak heel erg duur is om bestanden te herstellen van een zeer beschadigde harde schijf door een specialist zoals o.a. Kroll OnTrack Data Recovery.

Wanneer de harde schijf gezond is en de bestanden verwijderd zijn geworden door welke reden dan ook, is gelukkig data recovery software in staat om uw bestanden weer terug te halen. Alle mogelijke type bestanden c.q. bestandsformaten kunnen worden hersteld met goede file en data recovery software. Toch, soms is het inzetten van specialistische software een goed idee. Een concreet voorbeeld is file recovery software voor het bestandsformaat PST voor Outlook. Een PST bestand herstellen is niet zo eenduidig als deze corrupt is geworden. In dat geval kan specifieke PST repair software een goede optie zijn, zeker wanneer u niet goed uit de voeten kunt met de Inbox Repair Tool die u kunt terugvinden onder scanpst.exe in uw Windows computer.

In ieder geval, het herstellen van bestanden is vaak mogelijk. Maar wacht niet te lang!! Don’t wait to recover deleted files! Wanneer je een goede film wilt zien over hoe je verwijderde bestanden kunt herstellen, kun je de volgende goede Youtube video daarover bekijken: how to restore deleted files.

TIP: wilt u de aanschaf van file recovery software in de toekomst vermijden? Investeer dan in goede backup software voor het automatisch aanmaken van een backup van uw belangrijke bestanden. Lees hier meer over dit onderwerp: Selectie Backup Software.

Aanbevolen file recovery artikels:

 

———over de auteur———————————————–
De info in dit artikel is herschreven geworden door: 

Computers hebben me altijd bezig gehouden en mijn vrije tijd beroofd ( : Ik vind het gewoon leuk om te schrijven over computers en computer gerelateerde problemen. Het heeft me gewoon geleerd om meer uit mijn computer te halen en er langer en meer plezier van te hebben. Ik vind dat het belangrijk is dat we goed met onze computer omgaan en proberen deze zo lang mogelijk te behouden. Dit is in het belang van ons mileu, maar ook onze eigen beurs. De computer opschonen is hierbij een sleutel. Vandaar dat ik graaf op ComputerOpschonen.com schrijf.

View all contributions by

img
img
13 comments… add one