Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Harddisk recovery

Harddisk recovery software.

Goede harddisk recovery software groeit niet aan een boom. Het is niet gemakkelijk om deze specialistische software te ontwikkelen voor het herstellen en veiligstellen van (verwijderde) bestanden van een mogelijke onherstelbare harde schijf. Een harde schijf kan makkelijk kapot, een bestand kan gemakkelijk per ongeluk worden gewist. Twee bekende merken zijn Stellar Phoenix en Disk Doctors.

harddisk recovery tipsWanneer uw harde schijf het zich begeeft en uw bestanden in veiligheid moeten worden gebracht of niet meer kunnen worden gevonden, kunt u hard disk recovery software inzetten. Harddisk recovery software is in feite een term die ook valt onder data recovery software. Beide begrippen zijn in feite het zelfde en zullen u terugleiden naar dezelfde type software van hopelijk goede fabrikanten zoals Stellar Phoenix, Remo Recover en Disk Doctors.

We hebben eerder al de hard disk recovery software van Stellar Phoenix en Remo Recover besproken en zullen nu ingaan op een aantal lezersvragen over de data recovery software van Disk Doctors.

 

Vragen over Disk Doctors harddisk recovery software:

1. Hoe effectief en betrouwbaar is deze hard diskrecovery software?

Het is mogelijk om alle bestanden van de harde schijf te herstellen in haar originele vorm voordat ze ontoegankelijk, beschadigd of verwijderd werden.

Disk Doctors heeft een scanengine die alle directories en sub-directories naast elkaar legt, vergelijkt en doorzoekt voordat deze werden gewijzigd. Disk Doctors laat u ook een preview zien over hoe de bestanden er uit zien voordat u deze herstelt en daadwerkelijk betaald voor deze software. U weet van te voren dat u daadwerkelijk waar voor u geld krijgt en niet voor de gek wordt gehouden. Voor een gratis proefversie kunt u de volgende pagina raadplegen:  Disk Doctors.

2. Is deze harddisk recovery software veilig?

De Disk Doctors software is volledig veilig in gebruik en functioneert als een derde-partij applicatie en zal niet uw (beschadigde) harde schijf verder beschadigen. In beginsel is het een read-only programma die alleen de inhoud van een haperige harde schijf probeert te lezen om bestanden te kunnen terugvinden. Het zal nooit op uw harde schijf schrijven, maar zal u wel verwijzen naar een veilige drive of plaats verwijzen voor het installeren van de software en het terugzetten van herstelde bestanden van uw harde schijf. Bestanden terughalen is mogelijk en veilig met deze goede software.

3. Hoe gemakkelijk is de harddisck recovery software van Disk Doctors in gebruik?

U wordt geholpen door een on-screen “wizard” die u stap voor stap helpt bij de data recovery en disk imaging proces. Wanneer dit klaar is, zal u in staat zijn om de verloren bestanden weer te gebruiken zoals voorheen.

4. Is deze recovery software snel?

Vooral de Disk Doctors Windows Data Recovery Software is snel doordat het gebruik maakt van  TurboScan™ technology en extra tweaks voor het bewerkstelligen van een zeer snel bestandherstel proces. Deze software herstelt bestanden van corrupte logische drives ook wanneer de FAT / MFT records verloren zijn geraakt

5. Welke type bestanden worden ondersteunt bij een Windows data recovery?

Met betrekking tot de meest vervelende hard disk recovery problemen is de functie File Tracer™.  Deze technologie kan bestanden van uw harde schijf herstellen ook wanneer deze zwaar beschadigd is. Meer dan 300 file types kunnen worden herkend en worden hersteld, inclusief Office Documenten (Word – DOC, Excel – XLS, PowerPoint – PPT etc.), en andere mediabestanden zoals (JPEG, AVI, MPEG, MP3, WAV, BMP, TIFF, Corel Draw – CDR, Photoshop – PSD,enz.).

6. Wat is de reputatie van de harddisk recovery software van Disk Doctors?

De Disk Doctors data recovery software reeks is ontwikkeld door Disk Doctors Labs Inc. Dit bedrijf is al sinds 1991 actief met de ontwikkeling van hard disk recovery programma’s en heeft vooral in de V.S. haar strepen verdient. De software wordt ondersteund met uitstekende klantenservice met een 100 % tevredenheidsgarantie.

7. Is er een alternatief?

data disk recovery programmaJa, er zijn ook alternatieven. U zou de harddisk recovery software van Disk Doctors kunnen vergelijken met die van Stellar Phoenix. Een ander goed alternatief is ontwikkeld door Systweak en heet de Advanced Hardisk Recovery software. Systweak is een Microsoft Gold Partner. Het programma is ingebouwd geworden in de Advanced System Optimizer. Voor meer informatie: Systweak Hardisk Recovery

8. Hoe kan ik harddisk recovery voor de toekomst vermijden of vergemakkelijken?

Door gebruik te maken van software die de harde schijf netjes kan verzorgen en vooral geregeld kan defragmenteren. Daarnaast is het gebruik van goede backup software van harte aanbevolen. Het maken van een volledige backup van de harde schijf is belangrijk. Deze moet dan wel voorzien zijn van disk imaging technologie. Hierdoor, in het geval de harde schijf weer kapot gaat, wordt hard disk recovery kinderspel. Voor meer informatie lees ons artikel over backup software.

Gerelateerde artikels over harddisk recovery:

Auteur:

Hcard:

Veer Dehaas

Limburg Netherlands

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
5 comments… add one