Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

iexplore.exe hoofdbrekens en verwarring!

Problemen met iexplore.exe?

Weet u niet wat u aan moet met iexplore? Dan bent u hier bij het juiste informatiepunt voor het vinden van een wegwijzer voor het aanpakken van een Iexplore.exe issue. Op het internet zijn de meningen verdeelt over de aard van dit Windows process. Dit komt doordat er malware is ontwikkeld die zich vermomt en verstopt in computers met een gelijkaardige naam en het probleem verwarren.

iexplore.exeAanbevolen:

klik voor ‘n pc diagnose scan op iexplore.exe gerelateerde problemen.

 

1.  Wat is iexplore.exe eigenlijk?

De ”iexplore.exe’’ is een Windows explorer executable. Een executable of uitvoerbaar bestand is een computerbestand dat door een computer uit te voeren is om in dit geval Windows Explorer op te starten. Het zou dus een component van het Windows besturingssysteem moeten zijn.

Helaas, vaak geeft deze executable hoofdbrekens voor computer gebruikers en kan het zich vreemd gedragen. Vaak vertraagt het de computer, eist het alle CPU op en geeft het foutmeldingen. De problematiek is moeillijk. Volgens Micrsoft, zou het kunnen zijn dat software van derden  op uw computer een iexplorer toepassingsfout kan veroorzaken. Vaak kan het te maken hebben met een of andere browseruitbreiding. In dat geval kunt u dit eens proberen: ga naar EXTRA->INTERNETOPTIES->GEAVANCEERD en vink daar de “browsuitbreidingen van derden inschakelen” uit.

Maar, het is namelijk zo dat de zelfde naam iexplorer ook wordt gebruikt door malware om zich te verstoppen in de harde schijf van uw computer in allerlei bestandspaden. ,in Windows register sleutels (b.v. HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\ Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run) en in folders (b.v. C:\Windows\System32).

2. Wat moet ik doen met een iexplorer.exe?

Bij het bepalen wat ’Iexplorer’ eigenlijk is, zal men eerst moeten vaststellen waar deze staat opgeslagen op uw harde schijf en het Windows register. Daarnaast moet u eens goed kijken of de eerste letter is geschreven mete en hoofdletter of niet.

“Iexplorer.exe” is geen Internet Explorer, maar meestal malware. Trouwens, “Explorer.exe” is de Windows Verkenner executable, en “iexplore.exe” is de daadwerkelijke de Internet Explorer executable!

Aangezien dit niet zo eenduidig is voor een doorsnee computer gebruiker, is het een slimme zet om een process scanner hiervoor in te zetten om te bepalen of Iexplorer een malware programma is en om deze te elimineren. Een goede process scanner zit vaak in Windows optimalisatie en reparatie software in gebouwd. Voor een lijst met goede Windows optimalisatie software, raden we u om het volgende artikel te lezen: Het nut van Windows optimalisatie software.

Het is o.a. een feit dat de naam ieplorer.exe wordt gebruikt door Adclicker, een advertentieprogramma c.q. adware programma. Adclicker zal uw internetgedrag opslaan en doorsturen naar een server van de betreffende verspreider van dit spyware programma. Vandaar dat het belangrijk is om uw computer te laten scannen met een process scanner of een goede virusscanner. Goede Windows optimalisatie software bevat alle gereedschappen om u te helpen met deze taak.

3. Conclusie

Aangezien Iexplore.exe issues en verwarringen een behoorlijk veiligheidsrisiko betekenen voor uw computer en persoonlijke privacy, raden we aan om goede Windows optimalisatie software te gebruiken om u te helpen met het aanpakken van dit Windows process. Natuurlijk, het inzetten van een goede virusscanner is een vanzelfsprekend gegeven bij het bestrijden van mogelijke malware infecties. Heeft u probleem te maken met een toepassingsfout moet u de browseruitbreidingen instelling uitschakelen in uw Internet Explorer.

 

Tip: lees meer over de beste en meest complete Windows utility software op de markt!

 

4. Aanverwante artikels:

Voor meer informatie over iexplore.exe verhalen kunt u de volgende relevante forum meldingen doorlezen:

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
4 comments… add one