Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

DLLhost.exe

DLLhost.exe is een proces van het Microsoft Windows besturingssysteem. De dllhost.exe bestand beheert alle Windows DLL gebaseerde applicaties. Het is een belangrijk programma voor de stabiliteit en het soepeltjes laten lopen van de computer. We raden het niet aan om dit bestand uit te schakelen.

dllhost.exeZonder dllhost.exe zullen vele belangrijke programma’s niet kunnen werken. Het is aanbevolen dat uw een gratis computer diagnose scan uitvoert voor het controleren of uw computer bepaalde systeem-fouten of malware bevat: gratis computer diagnose scan.

Wat is een COM surrogate en de DLLhost.exe precies?

Een COM object worden beschreven in de DLLs. Een DLL staat voor Dynamic Link Library. Hoewel het code bevat is het geen computer programma, maar het is ontwikkeld om door andere programma’s te worden gebruikt en gedeeld om systeembronnen te besparen. Een COM DLL kan ook een kopie van een object delen. Het typische met DLL’s is dat ze geen uitvoerende bestanden zijn.  Je kunt er niet op likken en als een eigen programma laten opstarten. Windows DLL moeten worden geladen en uitgevoerd door een ander programma. Microsoft heeft een programma meegeleverd van waaruit een COM DLL kan worden geladen zonder dat een ontwikkelaar een applicatie daarvoor hoeft te schrijven. Dit programma is de DLLHOST.EXE. COM surrogate wordt ook wel dllhost.exe genoemd. De COM surrogaat kan een DLL laden en maakt de objecten die gemaakt worden door de code in de DLL beschikbaar voor andere programma’s op de computer. Het kan ook, wanneer de firewall het toelaat worden gedeeld met andere programma’s op andere computers op het internet. Voor meer informatie: Windows DLL bestanden.

Wat is er mis met dllhost.exe?

hostdll.exe foutmeldingDeze praktijk is onverantwoord en brengt vele security risiko’s met zich mee aangezien de firewall wordt open gezet voor alle dllhost.exe activiteiten op jouw computer. Deze kunnen worden gehackt en kwaadaardige processen kunnen worden verstopt. DLLhost.exe en twee aanverwante applicaties, rundll32.exe en Svchost.exe kunnen allemaal worden misbruikt om bepaalde processen te verstoppen voor de taskmanager. Het kan gaan om DLL’s die actief zijn, maar niet worden aangegeven. De echte naam wordt dan vaak niet aangegeven en de bestandslocatie van de Windows processen die worden verstopt.

Kijk op zich kan de dllhost.exe meerdere keren voorkomen in taakbeheer aangezien het als een com+ hosting process ook alle processen verwerkt van ISS en de .NET-runtime programma laadt. Zoals gezegd, het is een wezenlijk programma voor Windows, maar het mag maar 1 bestandslocatie hebben: C:\windows\system32. Staat de dllhost op meerdere plaatsen, dan weet je zeker dat er iets mis is met de DLLhost.exe. In dat geval is het belangrijk om een goede virusscanner in te zetten zoals de Bitdefender Total Security software, Spyware Doctor met antivirus of de RegCure Pro.

DLLhost.exe verbruikt te veel CPU?

Wanneer te veel systeembronnen worden aangesproken door de DLLhost.exe, dan kan dat te maken hebben met bepaalde codecs of codec pack. Een bekend voorbeeld is de Win7codec voor weergeven van FLV bestanden in tumbnail formaat.  Wanneer bepaalde FLV bestanden corrupt zijn, kan dit problemen opleveren met dllhost.exe, explorer.exe en de wmplayer.exe. Het zelfde kan gaan met andere media bestanden zoals zeer grote audio bestanden. Verwijder en of repareer corrupte bestanden met goede Windows optimalisatie software. Vervolgens is het verstandig om eens de bestanden anders te beheren of te verhuizen naar een andere bestandsfolder om zodoende dllhost.exe fouten te vermijden in de toekomst.

Dllhost.exe en andere gerelateerde exe en dll problemen.

Ten slotte, Rundll32.exe,  Svchost.exe en DLLhost.exe, DLL foutmeldingen en problemen hebben ook te maken met het Windows register. Het is belangrijk om het Windows register schoon te houden met een goede registry cleaner. Een vervuild Windows register kan ook leiden tot andere type DLL fouten zoals:

 

 

Dit artikel over dllhost.exe is een bijdrage van:  Voor meer informatie, zie ook de Google+ post over dit exe probleem: Dllhost Google+ post.

Computers hebben me altijd bezig gehouden en mijn vrije tijd beroofd ( : Ik vind het gewoon leuk om te schrijven over computers en computer gerelateerde problemen. Het heeft me gewoon geleerd om meer uit mijn computer te halen en er langer en meer plezier van te hebben. Ik vind dat het belangrijk is dat we goed met onze computer omgaan en proberen deze zo lang mogelijk te behouden. Dit is in het belang van ons mileu, maar ook onze eigen beurs. De computer opschonen is hierbij een sleutel. Vandaar dat ik graaf op ComputerOpschonen.com schrijf.

View all contributions by

img
img
3 comments… add one