Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

rundll32 exe

Wat is rundll32.exe?

Ik neem aan dat je je afvraagt wat al die rundll32.exe processen op jouw computer doen of dat je een foutmelding hebt gehad. Om maar even kort door de bocht te komen, Rundll32.exe is een applicatie die verantwoordelijk is voor het opstarten en aansturen van Windows DLL bestanden. Er is geen directe weg voor het aansturen van een DLL bestand die wordt gedeeld door verschillende programma’s op de computer. Dit gebeurd met behulp met dit belangrijk Windows process, rundll32. Normaal gezien is dit process inderdaad wezenlijk voor het goed laten draaien van Windows. Daardoor is meestal geen gevaar of een probleem wanneer Rundll32.exe netjes op zijn plaats staat opgeslagen: \Windows\System32\rundll32.exe. Maar…..

Heeft u een Rundll32.exe foutmelding?

Krijg je een foutmelding over rundll32 wanneer je de configuratiescherm open maakt? Kan Windows niet meer Rundll32.exe vinden?

rundll32.exeIn dat geval, is het vaak zo dat het bestand beschadigd is door een virus (o.a. de bekende Sircam32-virus kan zich op uw computer hebben verstopt. Verwijder de malware en repareer de DLL met behulp van Regcure Pro, of de Advanced Systemcare of de Advanced System Optimizer. Het voordeel met Regcure Pro is dat deze software niet alleen een security oplossing is, maar ook een volledige reparatie- en onderhoudskit bevat voor de computer.

Repareer Rundll32 en verwijder mogelijke malware:

Lees hier meer over de Advanced System Optimizer met Antivirus.

Vervolgens, kun je ook de onderstaande stappen zetten om Rundll.exe te herstellen en te repareren nadat je de computer weer schoongemaakt hebt van rommel, systeem-fouten, DLL errors en malware met behulp van Regcure Pro of een computer techneut.

  1. Zet de Windows XP cd-rom in het cd-rom-station.
  2. Vevolgens moet u op Start en op Uitvoeren klikken.
  3. Typ expand X:\i386\rundll32.ex_ c:\windows\system32\rundll32.exe in het vakje Openen. De letter X staat voor de naam van het cd-rom-station van je computer.
  4. Vervolgens kun je de computer opnieuw opstarten. Als het goed is, is dan het probleem verholpen.

computer traag door rundll32.exeJe ziet het helaas, het proces wordt vaak door malware misbruikt. Een probleem met Rundll32 kan dus samenhangen met een virusinfectie of spyware besmetting. Vandaar, als je denkt dat dit proces een probleem lijkt te zijn voor je computer prestaties en functionaliteit, scan je computer met een goede virusscanner of process scanner die kan aangeven of het om malware in de vorm van o.a. Spyware gaat. Het is namelijk zo, dat malware vaak dezelfde naam overneemt als de echte rundll32.exe process om zo jouw en ook virusscanners voor de gek te houden. Vandaar dat het belangrijk is om te controleren of Rundll32 in de correct directory staat en dat je investeert in een uitstekende virusscanner. Heb je nog geen virusscanner of processcanner die je computer kan controleren op malware infecties? Lees de reviews over:

Ten slotte, raden we je aan om je probleem te posten op een goede forum voor dit soort computer problemen. Een goed forum die we kunnen aanbevelen is de forum van How To Geek. Daarnaast is het altijd verstandig om de Microsoft support artikels na te lezen: Microsoft support over Rundll32.exe. Deze exe error heeft niks te maken met een ander veel voorkomend computer probleem, namelijk de runtime errors. Wanneer u met een runtime error foutbericht te maken heeft, kunt u ons overzicht doornemen en advies over alle runtime errors: runtime error advies.

Gerelateerde artikels:


Dit artikel is geredigeerd geworden door  

 

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
7 comments… add one