Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Wmiprvse.exe teistert mijn computer!

Wat is wmiprvse.exe?

WmiPrvSE.exe is een Windows proces van de Windows Management Instrumentation applicatie van Microsoft en onderdeel van het Microsoft Windows besturingssysteem. Het proces staat ook bekend als de WMI provider host alias WMI host proces. Het zijn verschillende programmas’ die deze Windows applicatie installeren en wordt voornamelijk gebruikt voor het monitoren van het netwerk en andere systeembronnen. Concreet voorbeeld: met wmiprvse.exe kunnen file managers in een bedrijfsnetwerkomgeving informatie opzoeken over desktop systemen in het netwerk.

Wmiprvse.exeHeeft u problemen met wmiprvse.exe? Dan raden we u aan om een gratis diagnose scan uit te voeren: gratis scan op wmiprvse.exe gerelateerde pc problemen.

Windows problemen gerelateerd aan wmiprvse.exe?

1. Wmiprvse.exe & malware

Malware staat er om bekend om Windows processen na te bootsen om antivirus software te foppen. Wanneer de computer plotseling zeer traag is geworden, zou het kunnen gaan om spyware. Dit is vaak het geval wanneer het wmiprvse.exe bestand niet staat opgeslagen op C:\WINDOWS\System32\Wbem , maar in een andere folder op de harde schijf. In dat geval, gaat het vaak om spyware of een virus. Denk je dat dit het geval kan zijn? Lees dan onze handleiding voor het verwijderen van malware: malware verwijderen.

2. Wmiprvse.exe & CPU problemen op een HP computer?

Heeft u een HP computer of labtop? Het komt vaker voor dat wanneer wmiprvse.exe te veel CPU kracht opvreet op een HP computer, dit te maken heeft met HP CPU assasin of de Wireless Assistant. Dit probleem wordt vaak veroorzaakt in het kader van verouderde stuurprogramma’s van hardware devices. Wanneer het gaat over HP computer, zal u waarschijnlijk een driver update missen van HP Wireless Assistant (HPWA). Het is belangrijk om de stuurprogramma’s (ook wel Windows drivers genoemd) af en toe eens bij te houden en te vernieuwen. Dit kunt u doen met behulp van een driverscanner. Een driverscanner wordt meestal ingebouwd in goede Windows optimalisatie software. Windows optimalisatie software is ideaal voor het onderhouden van een Windows computer en o.a. ook het beheren van Windows stuurprogramma’s. Voor meer informatie lees het volgende artikel: de beste Windows optimalisatie programma’s! Voor een uitgebreide handleiding over dit in relatie tot een HP cpu probleem: HP & wmiprvse.exe & CPU spikes.

Wmiprvse.exeAanbevolen:

Scan uw computer op verouderde Windows drivers!

 

Gerelateerde artikels:

computeropschonen

De schrijver van dit artikel is: 

 

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
0 comments… add one