Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

wmpnetwk.exe

Windows problemen met wmpnetwk.exe?

Met de lancering van Windows Media Player 10 werd ook netwerk media sharing meegeleverd als een nieuwe functie. Dit maakt het makkelijker om media bestanden te delen met andere computers, mobiele speeltjes of de Xbox. Wmpnetwk.exe maakt het mogelijk om daadwerkelijk deze bestanden te kunnen delen via Universal Plug and Play. Het is een belangrijke Windows service en wmpnetwk.exe representeert de activiteit (Windows proces) van deze Windows service op jouw computer.

wmpnetwk.exeHet probleem is dat dit proces altijd actief is ook wanneer je de applicatie niet gebruikt. Daarnaast heeft een recente Windows 7 RMT release een kleine bug veroorzaakt waarbij deze Windows service alle CPU kracht opvreet van de computer! Via Ctrl+Shift+Esc en processes tab, kun je zien dat dit netwerk service zo’n 5Mb-10Mb van je geheugen nodig heeft.

Wat is de meeste eenvoudige oplossing voor een wmpnetwk.exe CPU probleem?

1. De eerste stap is om de laatste Windows service pack te installeren op de computer. Dit kun je makkelijk doen met behulp van Secunia’s Personal Software Inspector of via Windows Update Service van Windows. In de meeste gevallen zal dit het probleem oplossen.

2. In het kader van bovenstaande, als het gaat om de Windows updates toe te passen, gaat het hier ook over Windows driver updates. Door het toepassen van deze updates zal de communicatie tussen de software en hardware devices, zoals geluid- en videokaarten, beter verlopen. Windows driver updates kun je het beste toepassen met behulp van een driver scanner.

3. wmpnetwk.exe uitschakelen? Stop de wmpnetwk service, verander de opstart instelling naar handmatig, herstart de computer en verander deze vervolgens weer naar automatisch. Dit zou het probleem moeten oplossen. Voor de duidelijk, ik zal het even meer in detail uitleggen:

3.1. Klik op Start, type daar services.msc in de Start Search optie en sla op enter. Nu moet je gaan zoeken voor de Windows Media Player Network Sharing Service in de lijst, klik rechts op deze Windows dienst en stop deze. Dit kost wat tijd, dus even geduld.

3.2. Wanneer wmpnetwk is gestopt, klik er dan weer op en selecteer eigenschappen (properties). Vervolgens kun je de opstartinstelling aanpassen. Zet deze op handmatig en herstart de computer.

3.3. Wanneer de computer weer opniew is opgestart, zul je opnieuw naar de eigenschappen van de wmpnetwk service moeten gaan en vervolgens de opstartinstelling weer terugzetten naar automatisch. Klaar is kees, en het probleem zou nu toch echt opgelost moeten zijn.

4. Blijft het probleem aanhouden met wmpnetwk.exe? Dan is het een slimme zet om de Windows Media Player te deactiveren en in de plaats daarvan een concurrent gebruikt. Een uitstekend en beter alternatief voor de WMP is de VLC player.

5. Windows processen worden vaak door malware zoals spyware misbruikt. Het is makkelijk om door Spyware te worden besmet zonder dat men het in de gaten heeft. Het is altijd een goed idee om uw systeem te laten scannen door een goede spyware scanner zoals Spyhunter of de Spyware Doctor. Spyware is moeilijk om op te sporen. Dus, ook wanneer u al een virusscanner heeft, is het een goed idee om uw systeem ook door speciale antispyware software nog eens te laten controleren. Voor meer informtie: Advies over spyware verwijderen.

Dit zijn de belangrijkste zetten die je kunt doen om een wmpnetwk.exe probleem aan te pakken. Ik hoop dat deze hebben geholpen. Laat me het weten of deze informatie behulpzaam is geweest door het plaatsen van een opmerking.

Is het tijd om uw Windows computer weer eens nieuw leven in te blazen?

Lees de een van de volgende artikels:

Een ander goed artikel over wmpnetwk.exe is de volgende:

 

computeropschonen wmpnetwk.exe

De schrijver van dit artikel: 

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
2 comments… add one
  • victor
    2013/04/12, 10:41

    Interessant. Bij herstarten van PC bleek er opeens een “WMP” gebruiker te zijn aangemaakt, lid van de groep “gasten”. Kan ik niets over vinden. Tevens bleek de guest account niet uitgeschakeld, maar dat kan ik ooit zelf vergeten zijn te doen. Ik heb die WMP account weggegooid en wmpnetwk.exe uitgeschakeld.