Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

GLARY UTILITIES

Nadelen en alternatieven voor Glary Utilities

Glary Utilities is een populaire totaaloplossing voor het onderhouden, beheren en optimaliseren van de computer. Deze software valt onder de categorie Windows optimalisatie software. Toch, er zijn een aantal kanttekeningen. Een van de belangrijkste redenen waarom het niet aanbevolen is om Glary Utilities direct te kopen en eerst te vergelijken met een beter alternatief zoals de Advanced System Optimizer, is de volgende:

Glary UtilitiesDe maker van Glary Utilities, Glarysoft is geen erkende Microsoft vendor. Over het algemeen raden we onze lezers aan om alleen Windows optimalisatie software te gebruiken van erkende Silver of Gold certified Microsoft vendors. Deze vendors hebben vaak een Microsoft embleem.

Qua functionaliteit, zeker, er zitten vele gereedschappen in Glary Utlities voor het optimaliseren van de computer, maar een gereedschap missen we toch wel. We missen een goed opgezette module voor het defragmenteren van de harde schijf. Wanneer je 39,95 US Dollar op tafel moet leggen voor het optimaal kunnen gebruik maken van deze software, dan zou je toch wel een goede module kunnen verwachten voor harde schijfbeheer. Dit is niet het geval en jammer. Het defragmenteren en opschonen van de harde schijf is een cruciale taak voor het kunnen optimaliseren van de computer prestaties.

glary utilities van Glarysoft

Daarnaast, de website van Glarysoft en de beschrijving van Glary utilities is nogal mager en er wordt niet aangegeven waar het bedrijf gelegen is. Het is een teken dat het een klein bedrijfje is dat verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van Glary Utilities. Het zal ook beteken dat de productondersteuning niet in het Nederlands zal zijn.

Wat zijn betere alternatieven voor Glary Utilities?

systweak1. Beter dan Glary Utilities is de Advanced System Optimizer die ontwikkeld is door Systweak. Deze is de meest complete oplossing voor het beveiligen en optimaliseren van een computer. Het feit dat deze software ook spyware en andere malware kan opsporen is een groot voordeel. Daarnaast kunt u ook belangrijke bestanden op uw computer beveiligen door deze te versleutelen.

pc utilities glary2. PC Tools is de reus onder de ontwikkelaars van Windows optimalisatie sofware. Zeker nu dat PC Tools een onderdeel van Symantec is geworden. PC Tools heeft een onbetwijfelbare, uitstekende reputatie opgebouwd. Het zwaargewicht onder de PC Tools software reeks is de Performance Toolkit. De Performance Toolkit is een mooie gereedschapskist voor het beheren en optimaliseren van een trage computer. Lees hier meer: recensie over de Performance Toolkit.

paretologic versus glary utilities2. Een ander en meer completer alternatief is de PC Health Advisor van Paretologic. Paretologic is de belangrijkste concurrent van PC Tools en een Microsoft Silver Certifified Software Vendor. PC Health Advisor bevat alles wat een computer nodig heeft om op peil te blijven. Voor meer informatie over dit alternatief voor Glary Utilities, raden we u aan om het volgende artikel te lezen: PC Health Advisor Review.

3. Een vergelijkbaar programma is ontwikkeld geworden door het Duitse bedrijf TuneUp. TuneUp Utilities is vooral in Duitsland een zeer bekende naam voor computer gebruikers die graag volledig hun computer willen opschonen en optimaliseren. Lees hier meer: TuneUp Utilities 2013.

Wat betekent eigenlijk de term utilities?

De term utilities staat voor gereedschappen waarmee je specifieke computer onderhouds- en optimalisatietaken mee kunt uitvoeren. Vergelijkbare termen zijn utility software,  pc utilities en Windows optimalisatie software.  Met de term geeft een software ontwikkelaar aan dat het gaat om software dat meerdere zaken voor je computer kan doen dan alleen een speficieke taak, zoals dit in beginsel het geval is met een registry cleaner.  Een registry cleaner maakt alleen het register schoon. Complete utility software bevat altijd een registry cleaner + een x aantal meer software tools. Vandaar dat we altijd hier de beste en meest complete utility software aanbevelen aangezien dit een goede investering representeert waarbij u geld bespaart en de levensduur van uw computer verlengt. Zoals we hier hebben betoogt, is TuneUp Utilities in dit opzicht een betere keuze in vergelijking met Glary Utitilies. 

We hopen dat deze informatie over Glary Utilities nuttig is. Voor meer informatie over Glarysoft: purchase Glary Utilities. Ten slotte, een aantal gerelateerde artikels:

[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/2013/04/glary-utilities/” name=”Glary Utilities” description=”Is Glary Utilities van Glarysoft eigenlijk wel een goede keuze?” rev_body=”Glary Utilities” author=”Veer Dehaas” pubdate=”2013-04-01″ user_review=”2″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
12 comments… add one
 • Timmers
  2013/08/12, 01:26

  Ik vind Glary Utilities een mooie oplossing en heeft voor mij prima gewerkt. Ja, het is inderdaad minder compleet dan andere vergelijkbare programma’s, maar geen enkel programma is perfect. Ik heb zelf de Glary Utilties Pro software in gebruik en ben er tevreden over. Maar goed, ze zouden op de website wat meer info kunnen verschaffen. De consumenten zijn tegenwoordig snel wantrouwig en dat blijkt ook uit deze review hier over Glarysoft’s programma.

 • s
  2013/12/28, 16:51

  1 to 10 for me its 8 points

 • Anneke
  2014/06/17, 00:43

  Het is een prima opschoner…en dan zijn we al in 2014!
  Microsoft kon wel eens een beter programma aanbieden! Niet dus!
  So for me 10 points in june 2014