Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.

KEYLOGGER

mspy keylogger
Een keylogger is een software programma dat het mogelijk maakt om in real-time specifieke informatie op te slaan en te monitoren van computer gebruikers.

Een legale keylogger zoals verwerkt in de mSpy software, kan als krachtige monitoring software worden beschouwd voor alle mogelijke devices. PC monitoring of keylogging software wordt meestal ingezet door ICT organisaties voor het kunnen monitoren van computers binnen bedrijfsnetwerken. Vaak gebeurt dit zonder dat de medewerkers dit weten. Maar keyloggers kunnen ook ingezet geworden om een oogje in het zeil te houden van vooral jongere familieleden. Een keylogging applicatie kan ook in zogenaamde parental control software worden ingebouwd. Een keylogger is ideal om iemand mee te bespieden, zonder dat de persoon het weet en te weten kan komen. Vandaar dat deze software ook als spy ofwel spionnen software wordt genoemd. Een van de meest complete en beste keylogger programma’s die wij kennen heet de mSpy Keylogger

Natuurlijk mSpy is niet de enige goede keuze. De meeste goede keyloggers, maken het niet alleen mogelijk om de keystrokes op het toetsenbord te monitoren, maar ook om screen shots te maken van het scherm. Het moge duidelijk zijn, dat een keylogger een gevaarlijk wapen is in de handen van een hacker en wordt dan ook vaak in malware zoals een rootkit verwerkt. In dat geval, wordt het een koud kunstje om creditcard nummers, gebruikersnamen en passwords te verzamelen van een gebruiker.

keyloggerEen goede keylogger zal de informatie direct doorspelen naar een andere computer of server en niet opslaan op de locale harde schijf van de gebruiker. Keyloggers zijn bovendien moeilijk om op te sporen en je zult een goede anti-spyware scanner moeten hebben om deze te kunnen vinden op je computer. Een effectieve manier om een kwaadaardige keylogger van dubieuze makelij op te sporen,  is om de Spyhunter te gebruiken. Toch, een goede keylogger is geen spyware, en zal door de meeste anti-spyware en goede antivirus programma’s vaak niet worden gemeld. Goede en legale keyloggers worden verwerkt in de software van mSpy en FlexiSpy. Vergeet niet dat het vaak te maken heeft hoe je deze keyloggers gebruikt bepaalt of je iets legaals of illegaals doet.

Wat is een goede keylogger? 

flexispy

Zoals eerder al vermeldt, we hebben vele keyloggers bekeken waarbij we hebben kunnen constateren dat de mSpy, de FlexiSpy en de SniperSpy zeer goede Windows keyloggers zijn. Deze software merken zijn zeer compleet en bieden de mogelijheid om het computer gebruik en het volledige toetsenbord gebruik tot in alle details te monitoren. Hier volgt een lijstje met de beste keyloggers:

Vaak gestelde vragen over keyloggers:

1. Wanneer ik de keylogger software heb geïnstalleerd, kan het ‘slachtoffer’ dan er achterkomen?

sniperspy keylogger softwareDit is heel moeilijk, aangezien de keylogger in stealth mode opereert op de computer en zal nooit in het start-menu of de task manager verschijnen. Het programma zit daadwerkelijk verstopt en alleen een goede spyware scanner kan het programma opspeuren. Wanneer je een goede keylogger gebruikt van een goed, erkend merk, is het vaak zo dat de spyware scanner het programma niet zal rapporteren als malware, maar als een legitiem programma en daardoor niet rapporteren aan de gebruiker. Een goede keylogger van een goed merk is dus als zodanig geen malware, maar een legitiem programma… het is dus zeer moeilijk dat iemand er achter zal komen. Retina-X Studios is sinds 1997 begonnen en erkend als een goed merk op het gebied van de ontwikkeling van keyloggers. Daarom staat deze software bij ons als nummer 2 in het lijstje: Retina X Studios – SniperSpy.

2. Kan ik worden getraceerd wanneer ik de keylogging software installeer op een andere computer?

Nee, het is bijna onmogelijk dat jij kan worden getraceerd wanneer jij de keylogger software op iemands anders zijn computer zet. Het tegendeel alle bovengenoemde keyloggers zijn uitgerust met GPS trackers.

3. Hoe werkt zo’n keylogger nu precies? 

Zodra het programma op de computer staat, zal het op de achtergrond werken in de stealth modus waarbij alle toetsenslagen op het toetsenbord worden bijgehouden en opgeslagen. Voorbeeld: wanneer de gebruiker op de doel computer naar Gmail gaat en daar zijn “username” en “password” gaat invullen, zal de keylogger dit stilletjes vastleggen en opslaan in de logbestanden van het programma. Wanneer je de logbestanden opent zul je deze gegevens daar weer terugvinden.

4. Hoe installeer ik een keylogger?

Deze software installeert zich op dezelfde manier als met andere software programma’s, gewoon de installatie aanwijzingen volgen.

5. Heb ik speciale kennis hiervoor nodig?

Iedereen kan een keylogger op iemands anders computer installeren, het is doodeenvoudig en heel gemeen ( ;

6. Is er speciale keylogger software voor Mac?

Een goede keylogger voor mac is de SniperSpy voor Mac.

7. Is er een alternatief programma voor een keylogger programma?

Een ander alternatief is om te kijken naar parental control software. Voor meer informatie: parental control software.

8. Wat is een aanbevolen website voor keylog software?

Bezoek de website van mSpyFlexiSpyRetina-X Studios of die van SpyTech.

9. Is een keylogger nu malware?

Dit hangt er van af of het programma op een fraudulente en kwaadaardige manier wordt ingezet. Wordt de wet overtreden met de manier hoe het programma wordt ingezet? Het is nogal vaak een grijs gebied met veel hypocrisie. Kijk, wanneer een keylogger wordt ingezet gedurende een phishingaanval, dan is het natuurlijk duidelijk dat het gaat om malware; maar als een werkgever dit doet met zijn werknemers? Hoe zit het dan? Over het algemeen is het zo dat een keylogger legaal is wanneer deze wordt ingezet op een computer die van jouw is of wanneer je beschikt over over administratieve rechten voor een andere computer. Vandaar dat bedrijven legaal keyloggers kunnen inzetten om hun personeel te bespieden.

Wat is jouw mening over het gebruik van een keylogger? Heb jij ervaring met deze software? Deel jouw ervaringen en kennis met onze lezers op onze Google+ discussie post over keylogger software: Google+ Post over keyloggers.

Gerelateerde artikels:

[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/2013/07/keylogger/ ” name=”keylogger” description=”Wat is een keylogger en welke is goed om te gebruiken?” user_review=”5″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]