Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

DRIVER UPDATE SOFTWARE

Driver update software is een computer programma voor het automatisch bijhouden van uw driver updates. Een driver is de engelse term voor stuurprogramma.

driver update programmaEen stuurprogramma is verantwoordelijk voor de communicatie tussen uw software en hardware. Uw computer bestaat uit vele verschillende hardware componenten van verschillende fabrikanten  zoals uw harde schijf, videokaart enz. Elke fabrikant zal geregeld nieuwe driver updates vrijgeven. Het zelf bijhouden van deze verschillende driver updates voor al uw computer componenten is veel werk. Het niet bijhouden en installeren van uw driver updates kan negatieve gevolgen hebben voor uw systeem-prestaties en leiden tot computer problemen. Problemen met de hardware devices zoals een scherm zonder beeld c.q. een zwart scherm, is een typisch probleem die vaak gerelateerd is aan een missende driver. Verschillende utility software bedrijven hebben hiervoor een oplossing bedacht: driver update software. Deze software bespaart u veel tijd!

Wat is de beste driver update software voor mijn computer?

driver update softwareNaar onze mening, als het gaat om de juiste stuurprogramma’s voor de computer, is het verstandig om te kiezen voor een specifieke driver update programma. Een echte specialist, zoals de beroemde Driver Assist. Deze Driver scanner is gemaakt met het oog op gebruiksgemak. De software scant uw computer en stelt een lijst op met drivers die moeten worden bijgewerkt. Met één muisklik zoekt en downloadt Driver Assist de nieuwste drivers, die vervolgens veilig op uw computer worden geïnstalleerd. Test deze software eens zelf.

driver update software

Hoeveel stuurprogramma’s zijn er verouderd op mijn computer?

Download hier een gratis Driver Assist driver scan!

download driver update programma - driver detective driver update program

Andere bekende namen zijn de DriverFinderDriverDetective of de Driver Genius. Vooral de DriverFinder is een erkend kwaliteitsproduct met een eigen trade mark. Als je de tijd hebt, kun je de driver updat software van de Driver Assist vergelijken met de Driver Finder. Hieronder kun je een gratis driver diagnose scan uitvoeren.

driverfinder pro recensie download driver finder

Ten slotte, vergeet niet om de driver update software te installeren van uw computer fabrikant. Er zijn computer fabrikanten zoals Lenovo die een driver update programma ontwikkelen voor alleen het bijhouden van de in dit geval specifieke Lenovo drivers. Wanneer u computer fabrikant een specifieke driver update software programma heeft, dan is het aanbevolen om eerst deze te gebruiken voordat u vervolgens de andere drivers gaat bijwerken. Het programma van Lenovo dat een driver updater includeert, heet Lenovo Solution Center. De computer fabrikant HP heeft geen specifieke updater, maar een hulpprogramma: HP Support Assistant.

Het is misschien ook slim om te investeren in een goede totaaloplossing voor het beheren en optimaliseren van uw computer. Een complete pc utility suite zal vaak een driver update programma includeren. Ik zal hier een aantal prachtige programma’s vermelden van twee Microsoft erkende gold vendors. Wanneer u op de link klikt zul u een recensie kunnen lezen over het betreffende programma en de software daar kunnen testen.

1. Systweak – Advanced System Optimizer – Review . Deze Review bespreekt hoe deze software werkt en wat u kunt verwachten. De Advanced System Optimizer heeft o.a. een driver update programma ingebouwd.

2. Paretologic – PC Health Advisor – Review. Deze Review bespreekt hoe de PC Health Advisor u kan helpen bij het opschonen en optimaliseren van uw computer. Deze goede utility software bevat ook een driver update programma.

Voor meer informatie zie:

[schema type=”product” url=”http://computeropschonen.com/2013/08/driver-update-software/” name=”driver update software programma’s” description=”Wat zijn goede driver update software makers? ” manfu=”Driver Detective, Systweak, Paretologic” single_rating=”4″ agg_rating=”123″ ]

 

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
13 comments… add one