Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

LAPTOP SNELLER MAKEN

Wilt u de laptop sneller maken?

laptop sneller makenOp deze website hebben we verschillende artikels die gaan over hoe u een laptop of computer sneller kunt maken. In feite, gaat het om uw Windows besturingssysteem en niet zozeer of u een laptop of stationaire computer heeft. Een laptop is een computer en dezelfde factoren maken een laptop traag als een computer. Voor meer informatie: Waarom is mijn laptop traag?

 

Windows laptop sneller maken door Windows te optimaliseren?

Vervolgens kunt u ook specifiek kijken naar uw Windows besturingssysteem. Voor elk besturingssysteem zijn er specifieke en unieke instellingen en factoren die kunnen bijdragen tot een langzamere of snellere laptop. Zo zijn er specifieke tweaks voor Windows 8, Windows 7 of Windows Vista. Een laptop sneller maken hangt dus samen met hoe u uw Windows besturingssysteem zo kan aanpassen zodat deze beter en sneller werkt. Hierover kunt u de volgende artikels raaplagen over het optimaliseren van Windows:

Laptop sneller maken door deze te overklokken?

De computer sneller maken kan ook worden gedaan door speficiek te kijken naar de hardware componenten. Een laptop heeft vaak specifieke vereisten en inperkingen voor het uitbouwen of inzetten van nieuwe hardware componenten zoals een harde schijf of extra geheugen. Een laptop sneller maken is zeer makkelijk te verwezenlijken door uw harde schijf te vervangen met een Solid State Drive. Een SSD harde schijf maakt uw computer, terwijl een normale optische harde schijf op uw laptop fragmenteert en de systeem-prestaties aantast. Het zelfde geld voor welke videokaart u in uw laptop heeft zitten en de mogelijkheden u heeft om deze te vervangen met een betere. Het afstemmen en uitbouwen van uw computeronderdelen voor het samenstellen van een snellere laptop is een mooie uitdaging. Deze sport wordt ook wel overclocking genoemd. Dit is Engels voor overklokken en betekent dat men de kloksnelheid van een computer probeert te verhogen.

laptop sneller maken door te overklokkenEen laptop werkt op een bepaald ritme dat door een electrisch signaal wordt aangegeven. Dit signaal gaat met een bepaalde frequentie van nul naar een bepaalde spanning en weer terug, en wordt het kloksignaal genoemd. De frequentie kan laag zijn, bijvoorbeeld eens per seconde, maar ook extreem hoog, zoals 3 gigahertz (3 miljard keer per seconde). Overklokken van een laptop is dus het verhogen van de kloksnelheid van de laptop, oftewel het sneller laten werken van hardware van de laptop dan binnen de specificaties (en garantie) van de maker staat beschreven. Wanneer u de laptop sneller maken wilt door overclocking vergeet dan niet om te investeren in goede koeling!  Een uitstekende bron op het gebied van overklokken, is Overclockers.

Gerelateerde artikels:

 

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
0 comments… add one