Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

MRT.EXE

Wat is MRT.EXE voor iets?

De MRT.EXE is het Windows proces van de Microsoft malicious software removal tool. Deze Microsoft Malicious Software Removal Tool is een malware scanner voor het controleren van  Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows 2000, Windows Server 2012, Windows Server 2008, en Windows Server 2003 voor infecties van bekende malware programma’s – inclusief for  Blaster, Sasser, en Mydoom—.

mrt.exe virusHet programma helpt bij de verwijdering van malware infecties. Het is niet het beste antivirus programma voor uw computer en Microsoft geeft ook zelf aan dat dit programma als een hulpmiddel moet worden beschouwd en niet als een oplossing die uw antivirus software vervangt. We raden u aan om de nederlandse Hitman Pro in te zetten voor het opsporen en verwijderen van malware op uw computer. Een ander bekend anti-malware programma is SuperAntiSpyware.

Wat zal ik doen met MRT.exe?

Het is een regulier programma en het is aan u om te kiezen of u dit programma wilt laten opstarten met Windows of niet. Misschien heeft u het niet eens nodig en is het overbodig. In dat geval kunt u gerust het programma verwijderen. Hier volgt een korte beschrijving over het MRT.exe bestand:

Naam: MRT
Bestandsnaam: MRT.exe
Repareer MRT.exe en andere Windows errors: doe eens een PC Health Advisor Diagnose scan! 
Command: “C:\WINDOWS\system32\MRT.exe” /R
Beschrijving: Microsoft’ Malicious Software Removal Tool.
Bestandslocatie: %System%
Startup Type: dit startup entry wordt automatisch opgestart van Run, RunOnce, RunServices, of RunServicesOnce in het Windows register.
HijackThis Categorie: O4 Entry

Opmerking: %System% is een variabel dat verwijst naar een Windows systeem folder.  Deze is altijd te vinden op  C:\Windows\System voor Windows 95/98/ME, C:\Winnt\System32 voor Windows NT/2000, of C:\Windows\System32 voor Windows XP en Vista. Wanneer het bestandsnaam MRT.exe daar niet in staat en op een andere folder staat opgeslagen, kunt u te maken hebben met een malware infectie. In dat geval, controleer uw systeem met een goede malware scanner om te zien of uw MRT.exe bestand kwaadaardig is of niet.

mrt.exeAanbeveling: verwijder het programma en investeer in een complete oplossing voor uw computer veiligheid en onderhoud. Wanneer uw nadruk ligt op veiligheid, dan raden we u aan om de Bitdefender Internet Security suite te kopen. Wanneer de nadruk ligt op additionele functionaliteit en het onderhouden van uw systeem, dan raden we u aan om de Advanced System Optimizer te kopen.

Gerelateerde artikels:

 

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
2 comments… add one