Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

ANTI-MALWARE

Hoe moet ik de term anti-malware eigenlijk verstaan?

Aangezien de bedreigingen op het internet toenemen en het steeds makkelijker wordt om computers te infecteren via een veelvoud van aanvalshoeken, is het belangrijk om de term anti-malware even te verduidelijken. De letterlijke betekenis is ‘tegen-kwaadaardige-programma’s en verwijst naar een programma die dat kan bewerkstelligen. Anti-malware is een verzamelwoord voor programma’s die een computer kan beschermen tegen malware aanvallen.

anti malwareEen meer oudere term voor anti-malware is antivirus. Wanneer u beide termen vergelijkt beseft u meteen waar het verschil zit. Een virus is een malware soort. Een virus is een kwaadaardige programma dat op een bepaalde manier zich gedraagt en zich verspreidt. Het gedrag van een virus verschilt nogal wezenlijk van een rootkit, adware, trojaanse paarden, wormen, drive-by downloads, browser hijackers, spyware en andere malware soorten. Het landschap van malware is zo complex geworden en de aanvalshoeken zo divers dat de term antivirus niet meer accuraat is. De term anti-malware dekt de lading beter aangezien een huidig antiviruspakket een computer moet beschermen tegen alle soorten malware. Bijvoorbeeld, het moet een anti-spyware programma bevatten. Een standaard antivirus programma is niet meer voldoende om onze computerbeveiliging en veiligheid op het internet te garanderen. Het is aanbevolen om op zoek te gaan naar de beste anti-malware programma’s.

Wat zijn de beste anti-malware pakketten?

In een ander artikel de beste malware scanners op deze site hebben we besproken welke technische componenten een anti-malware pakket moet hebben. In een notedop: een anti-malware pakket bevat niet alleen een complete malware scanner die alle type malware kan weren en verwijderen, maar ook andere preventieve waarschuwingstechnologie om b.v. phishing aanvallen en besmette websites te vermijden. Als een extra belangrijke aandachtspunt geldt dat een goed anti-malware pakket ook zonder problemen ransomware moet kunnen verwijderen. Dit is helaas geen kleine opgave en de meeste anti-malware pakketten hebben problemen met het detecteren en verwijderen van ransomware. Deze type malware zal meer en meer worden ingezet door cybercriminelen en het is daarom belangrijk om te weten dat een anti-malware pakket dit kan doen. Gelukkig wordt dit onafhankelijk getest door organisaties zoals AV-Comparatives, Virus Bulletin en AV-Test. Een samenvatting van hun bevindingen over de beste anti-malware pakketten kunt u vinden in ons artikel over malware scanners.

Aanbevolen om te lezen:

 

Welke programma’s worden vaak in verband gebracht met anti-malware?

anti malware bitdefender total security

Bekende merknamen waarmee de term anti-malware in verband worden gebracht zijn de volgende:


Let op!
Het feit dat een bepaalde vendor de term anti-malware gebruikt voor een bepaald product, wil dit nog niet meteen zeggen dat daarmee alle malware mee wordt gedekt! Het kan puur gebruikt worden voor marketingdoeleinden en daarom moet u altijd controleren of een bepaald anti-malware pakket van een bepaalde fabrikant goed is. De termen waarop u kunt letten is internet security, complete security en total security. Onze voorkeur gaat uit naar de Bitdefender Total Security software. Helaas, dit komt met een prijskaartje. Wil je goedkoper uitkomen zonder Bitdefender te verliezen, dan zou je de Advanced SystemCare kunnen overwegen te kopen. De Advanced Systemcare 7 van Iobit bevat de Bitdefender antivirus engine. Voor meer informatie: Advanced SystemCare van Iobit.

Helaas, Mac computers zijn ook niet immuun. Het is een achterhaald feit om te denken dat een mac per definitie veiliger is dan een Windows computer en daardoor geen anti-malware nodig heeft. Heeft u een mac computer? In dat geval lees meer op het volgende artikel:

Anti-malware tip: Lavasoft Ad-Aware

ad ware versus bitdefenderLavasoft heeft met de Ad-Aware een bijzondere prestatie geleverd. Sinds de lancering van deze krachtige anti-malware oplossing heeft Lavasoft flink aan de Ad-Aware programma getimmerd. Recentelijk heeft Lavasoft een nieuwere en completere krachtpatser op de markt gebracht, de Ad-Aware Total Security. Voor meer informatie: Ad-Aware Recensie.

[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/2013/11/anti-malware/” name=”Beste anti malware software!” description=”Wat wil de term anti-malware zeggen? Wat is een goed anti-malware programma?” rev_name=”anti-malware” author=”Rens Smit” pubdate=”2013-11-27″ user_review=”5″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]

 

Bronnen:

Computers hebben me altijd bezig gehouden en mijn vrije tijd beroofd ( : Ik vind het gewoon leuk om te schrijven over computers en computer gerelateerde problemen. Het heeft me gewoon geleerd om meer uit mijn computer te halen en er langer en meer plezier van te hebben. Ik vind dat het belangrijk is dat we goed met onze computer omgaan en proberen deze zo lang mogelijk te behouden. Dit is in het belang van ons mileu, maar ook onze eigen beurs. De computer opschonen is hierbij een sleutel. Vandaar dat ik graaf op ComputerOpschonen.com schrijf.

View all contributions by

img
img
24 comments… add one