Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

MICROSOFT SECURITY ESSENTIALS

Wat is het probleem met de Microsoft Security Essentials?

Microsoft Security Essentials heeft niet zo’n goede reputatie als het gaat om het beschermen van computers tegen malware. Ook uit testen van gerenomeerde, onafhankelijke onderzoeksorganisaties zoals AV-Test en AV-Comparatives, blijkt telkens dat deze malware scanner van Microsoft niet voldoet aan de verwachtingen en vereisten die men moet stellen aan de beste antivirus software.

microsoft security essentialsRecentelijk heeft ook MRG Effitas dit ook weer aantoond in een nieuwe test.¬†Het beveiligingspakket Microsoft Security Essentials scoort slecht en werkt ondermaats. MRG (Malware Research Group) Effitas is een onafhankelijk Brits onderzoeksbedrijf op het gebied van IT-beveiliging. In een vergelijkende test waarbij 17 virusscanners werden onderzocht, bleek dat de Microsoft Security Essentials zo’n 17 % van alle malware bestanden gewoon doorliet. Het is een probleem dat deze malware scanner te veel malware doorlaat.

Beschamend: Microsoft Security Essentials gered door de Nederlandse Hitman Pro!

Een nog veel beschamender incident is dat de Microsoft Security Essentials het slachtoffer werd van een malware aanval. De ZeroAccess rootkit infecteerde vele computers, schakelde de Microsoft Security Essentials en de Windows Defender gewoon uit en nam de betreffende computer gewoon over. Mark Russinovich van Sysinternals gaf een demonstratie hoe de ZeroAccess malware de Mircosoft beveilingspakkettten gewoon uitschakelde. Het was de Nederlandse Hitman Pro die Microsoft te hulp schoot, het probleem kon verhelpen en de betreffende malware kon opspeuren en verwijderen van de besmette computers. Het Nederlanse beveilingspakket Hitman Pro gemaakt door Surfright heeft een uitstekende reputatie en zou elke nederland op zijn computer moeten hebben om een daadwerkelijke goede computerbeveiliging te implementeren. Het is een zeer krachtige malware scanner met een 100% detectie rate van alle mogelijke rommel: rootkits, spyware, keyloggers, virus, trojans etc.

Aanbeveling en verdere kanttekingen m.b.t. de Microsoft Security Essentials software:

review over de microsoft security essentialsKijk, het is gewoon niet verstandig om alleen de Microsoft Security Essentials te gebruiken voor het beveiligen van de computer. Tegenwoordig is het gewoon nodig om te investeren in een goed kwaliteitsproduct die vele verschillende testen heeft doorstaan. Onze voorkeur gaat naar de Hitman Pro of misschien nog beter, de Bitdefender Internet Security software. Kijk, we mogen Microsoft dit natuurlijk niet zo kwalijk nemen…. Microsoft is geen antivirus software ontwikkelaar en geen expert op het gebied van malware. Natuurlijk probeert Microsoft wel een ander imago te scheppen op dit gebied en wordt de Microsoft Security Essentials met veel marketing propaganda op onze computers gezet. Microsoft zou natuurlijk graag via de Microsoft Security Essentials de impressie wekken een expert te zijn op het gebied van anti-malware verwijdering. De feiten zijn helaas anders, en dat is ook goed zo, Microsoft heeft al genoeg controle over alle mogelijke software die we gebruiken. Het verkrijgen van een volledig monopolie op alle belangrijke software op onze computers is niet echt wenselijk en schaadt ook de mogelijke objectiviteit en veiligheid van onze Windows systemen. Vandaar, laat de Microsoft Security Essentials gewoon maar met rust en investeer in een beter alternatief. Waarom niet een van nederlandse makelij?¬†Lees hier meer over de Hitman Pro van SurfRight te Enschede!

Relevante artikels:

Bronnen 

[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/2013/11/microsoft-security-essentials/” name=”Microsoft Security Essentials” description=”Wat scheelt er aan de Microsoft Security Essentials? ” rev_name=”Microsoft Security Essentials ” author=”Rens Smit” pubdate=”2013-11-16″ user_review=”2″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]

Computers hebben me altijd bezig gehouden en mijn vrije tijd beroofd ( : Ik vind het gewoon leuk om te schrijven over computers en computer gerelateerde problemen. Het heeft me gewoon geleerd om meer uit mijn computer te halen en er langer en meer plezier van te hebben. Ik vind dat het belangrijk is dat we goed met onze computer omgaan en proberen deze zo lang mogelijk te behouden. Dit is in het belang van ons mileu, maar ook onze eigen beurs. De computer opschonen is hierbij een sleutel. Vandaar dat ik graaf op ComputerOpschonen.com schrijf.

View all contributions by

img
img
6 comments… add one