Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

MSCORSVW.EXE

Wat is mscorsvw.exe? Hoe kan ik het uitschakelen?

Dit Microsoft Windows proces hangt samen met de werking van de .Net framework. Problemen komen vaak op na de installatie van het .Net framework waar mscorsvw.exe alle CPU voor zichzelf opeist. Dit maakt de computer natuurlijk zeer traag. De computer vertraging wordt veroorzaakt door mscorsvw.exe op de achtergrond van de computer onderdelen vna het .Net framework aan het compileren is. Normaal gezien zal dit maximaal 10 minuten vergen. Het makkelijkste is gewoon om te wachten en dan zal de vertraging automatisch stoppen. Dit kun je zelf heel goed volgen via de task manager.

mscorsvw.exe eet alle cpu opDoor gebruik te maken van de task manager die, je o.a. ook kunt vinden in goede Windows optimalisatie software zoals de PC Health Advisor, kun je makkelijk alle processen, zoals mscorsvw.exe, beheren. Via de task manager kun je ook dit process gewoon makkelijk stoppen als je dat zou willen.

Over het algemeen heeft mscorsvw.exe niks te maken met een malware infectie. Toch, mocht het process zich dupliceren en als andere naamvariaties optreden in de taksmanager, dan weet je dat je te maken hebt met een kwaadaardige activeit op de computer. Malware kan zich vermommen onder bijna exact dezelfde naam als reguliere Windows processen. Maar mscorsvw.exe heeft meestal nooit met malware te maken, maar alles met de compilatie van het .Net framework. Blijft het CPU probleem met mscorsvw.exe zich herhalen, is het belangrijk om uw systeem eens te scannen met een goede malware scanner. Deze zit trouwens ook in de bovengenoemde Advanced Systemcare software. Hierin zit de anti-malware scanmotor van Bitdefender ingebouwd.

mscorsvw.exeBent u wantrouwig over wat mscorsvw.exe precies doet?

Inspecteer uw systeem dan met de SpyHunter

 

Goede bronnen over mscorsvw.exe:

Gerelateerde posts:

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
3 comments… add one