Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

MAC BEVEILIGEN

Hoe kan ik het beste mijn mac beveiligen? 

Het beveiligen van een mac computer zal een aantal componenten bevatten die je misschien vreemd in de oren klinken, maar we gaan hier er van uit dat je echte zekere mac beveiliging wilt hebben….toch? Dus, hoe kan ik het beste mijn mac beveiligen?

mac beveiligenIn de eerste plaats, moeten we kijken naar de basis van goede computer beveiliging. Dit is het in gebruik nemen van een goede virusscanner voor mac. Zeker, een mac computer heeft een zeer goede virusscanner nodig om meer en meer aanvallen af te slaan. Zoals je weet heeft een Mac vele verschillende Windows gerelateerde applicaties in gebruik, zoals o.a. Java, die vaak kwetsbaarheden bevatten die kunnen worden misbruikt door speciaal ontworpen malware daarvoor. Malware wordt steeds meer complex en met de groeiende populariteit van Apple producten, hebben cybercriminelen steeds meer kwaadaardige programma’s ontwikkeld voor het aanvallen van mac computers. Een Mac gebruiker kan zich tegenwoordig niet meer veilig wanen tegen mogelijke rootkits, ransomware of ander ongein zoals spyware en drive-by-downloads. Dus, de eerste stap voor het beveiligen van een mac is het aanschaffen van een uitstekend antivirus programma voor mac.

mac beveiligingIn de tweede plaats, moeten we kijken naar een extra veiligheidslaag wanneer we op het internet surfen. Op het internet laten we veel sporen na, vaak privacy gevoelige informatie. Via gerichte social engineering en phishing aanvallen kan deze informatie van pas komen om b.v. gegevens of geld van je te stelen. Naast het bekende advies dat het goed is om af en toe de browser schoon te maken, is het vele mate beter om in vele gevallen via een VPN service het internet rond te struinen. Hierdoor laat je geen sporen op het internet achter en ben je niet meer zo’n interessant doelwit meer. Daarnaast biedt een VPN service vele andere positieve plus punten bij het ongelimiteerd en anoniem internetten. Een goede VPN dienst is ontwikkeld door HideMyAss. Voor meer informatie: hoe kan ik het beste anoniem surfen?

mac beveiligen met mackeeper

In de derde plaats, is het versleutelen van je bestanden op je mac een goede zet voor het verder versterken van je beveiliging. Hierdoor kunnen onbevoegden of criminelen niet je bestanden openen. Het beveiligen van je bestanden op je computer is daadwerkelijk een belangrijke zet. Het maken van een backup van je bestanden natuurlijk ook. Deze twee zaken hangen met elkaar samen. Trouwens, de MacKeeper heeft zo’n encryptie module, daarnaast bevat deze mac utility software ook een anti-diefstal functie. De software zal foto’s maken van dief en de locatie van je mac aan je door vertellen! Los daarvan bevat de Mackeeper ook een module voor het opschonen van je mac en een antivirus module… het zit vol met handige gereedschappen. Ik kan daarom zeggen dat deze software inderdaad een goede keuze kan zijn voor het beveiligen van je mac. Een mac beveiligen met deze Mackeeper software is inderdaad zeer makkelijk.


mac beveiligen met softwareAanbevolen:

Lees de Mackeeper Review

Gerelateerde artikels:

[schema type=”review” url=” http://computeropschonen.com/2014/02/mac-beveiligen/” name=”MAC BEVEILIGEN” description=”Wat is de beste manier om je mac te beveiligen?” rev_name=”mac beveiliging” author=”Rens Smit” pubdate=”2014-02-27″ user_review=”5″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]

Computers hebben me altijd bezig gehouden en mijn vrije tijd beroofd ( : Ik vind het gewoon leuk om te schrijven over computers en computer gerelateerde problemen. Het heeft me gewoon geleerd om meer uit mijn computer te halen en er langer en meer plezier van te hebben. Ik vind dat het belangrijk is dat we goed met onze computer omgaan en proberen deze zo lang mogelijk te behouden. Dit is in het belang van ons mileu, maar ook onze eigen beurs. De computer opschonen is hierbij een sleutel. Vandaar dat ik graaf op ComputerOpschonen.com schrijf.

View all contributions by

img
img
6 comments… add one