Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

UKASH VIRUS

Wat is het Ukash virus voor iets?

De zogenaamde Ukash virus is een gijzelvirus. Deze misschien vreemd klinkende naam is afgeleid van het betalingssysteem Ukash dat een slachtoffer moet gebruiken om geld over te boeken naar de cybercriminelen om weer toegang te krijgen tot de computer.

Hoe werkt het Ukash virus?

ukash virusHet Ukash virus is in feite een berucht Trojaans paard die bekend staat onder de naam: Reveton Trojan. Deze Reveton Trojan is verder voorzien met een Winlocker component die de besmette computer op slot zet. Diensten en programma’s zoals de Task Manager, command line, Registry Editor, het buroblad zijn niet meer te gebruiken. Losgeld moet worden betaald via Ukash om weer toegang te krijgen tot de computer.

Hoe kan ik het Ukash virus verwijderen?

Het is nogal een complexe vorm van malware en vraagt daarom om extra kennis van zaken die vaak alleen malware onderzoekscentra in huis hebben. Een standaard (gratis) virusscanner zal geen bescherming bieden en vaak dit virus niet kunnen detecteren, afslaan nog verwijderen. Alleen de beste malware scanners die gebouwd zijn geworden door antivirus ontwikkelaars met een eigen onderzoekslab kunnen het Ukash virus verwijderen. Twee concrete voorbeelden van specialisten zijn de SpyHunter en de Hitman Pro. Daarnaast zijn vooral Bitdefender en Kaspersky zeer beroemde merken. Ten slotte, is de anti-malware software van Emsisoft en MalwareBytes ook een goede en goedkopere keuze om het Ukash virus te verwijderen van de computer. Maar goed, in dit geval is effectiviteit de prioriteit.

Wat is het probleem met het Ukash virus?

ukash virus verwijderenHet probleem is dat er heel veel verschillende varianten zijn onwikkeld van het Ukash virus, in vele verschillende landen vermomd onder vele verschillende legitieme instellingen. Het Politievirus en het Buma Stemra virus zijn uiteindelijk varianten van het Ukash virus die zijn ontwikkeld voor de nederlandse markt. Bovendien is de term Ukash op dit moment niet meer actueel, aangezien er nu meerdere online betalingsystemen, zoals PaySafeCard, kunnen worden gebruikt voor het overmaken van het losgeld. Vandaar dat er ook zoveel verschillende bijnamen in gebruik zijn die allemaal zijn afgeleid van het gebruikte betalingssysteem. In ieder geval, het Ukash virus heeft een nieuwe tijdperk ingeluid voor het verspreiden van ransomware via goed georganiseerde cybercriminelen waarbij computergebruikers op een zeer sluwe manier worden opgelicht. Het is van uiterst belang dat een goed antivirus programma de Reveton Trojan kan detecteren en verwijderen. Uiteindelijk is de kern van het Ukash virus probleem voor antivirus ontwikkelaars het kunnen detecteren van de verschillende varianten van de Reveton Trojan.

Voor meer informatie:

Gerelateerde onderwerpen:


Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
16 comments… add one