Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

SIDEBAR.EXE

Er zijn verschillende tegenstrijdige artikels verschenen over sidebar.exe. Ik dacht dat het een goed idee is om de betekenis van dit Windows proces te verduidelijken. In de eerste plaats, Sidebar.exe is een Microsoft proces die werkzaam is in Windows Vista en Windows 7. In Windows Vista het is verantwoordelijk voor het tonen van kleine apps and gadgets meestal aan de zijkant van het scherm. Vandaar de naam. In Windows 7 werkt sidebar.exe vergelijkbaar, maar de gadgets verschijnen niet per definitie aan de zijkant van het scherm, maar kunnen over het hele scherm zweven. In Windows 7 kunnen deze gadgets specifiek worden aangepast en verplaatst.

Is sidebar.exe een virus?

sidebar.exeNee, sidebar.exe is geen virus, maar een standaard Microsoft process. Toch, mocht je twijfelen is het gewoon belangrijk om het systeem te controleren op malware. Malware kan zich voordoen als een regulier Windows proces en daardoor de gebruiker alsmede de virusscanner voor de gek houden. Wanneer er een spelfout of een naamvariatie verschijnt in uw task manager, is er sprake van een malware infectie. Vaak detecteren antivirus programma’s deze type infecties niet. Heb je al een goed antivirus pakket?  Voor meer informatie:

 

Sidebar.exe vertraagt mijn computer!

De gagdets kunnen heel wat geheugen opeisen en vooral de computer vertragen wanneer ze veel data halen van het internet. Je zult geheugen moeten vrijmaken door even uit te loggen of gewoon de computer te herstarten. Bovendien kun je ook het proces uitschakelen in een Task Manager. Is uw computer nog steeds traag nadat u het proces heeft uitgeschakeld? Lees dan ons artikel over de oorzaken van een trage computer: advies m.b.t. het opschonen van een trage pc.

Gerelateerde artikels:

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
1 comment… add one