Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

WinSAT.EXE

WinSAT.exe is een afkorting voor System Assesment Tool. It is een onderdeel van het Windows 7 besturingssysteem en is ontwikkeld om de systeem prestaties en mogelijkheden te beoordelen. Het programma beoordeelt de processor, RAM, harde schijf en grafische kaart met behulp van een algoritme in de zogenaamde Windows Experience Index. Deze bestaat uit een schaal van 1 tot 8.

winsat.exeWinSAT.exe is ingesteld om het systeem wekelijks te controleren en bewerkt vaak het tegenovergestelde dan beoogd: een negatieve gebruikerservaring doordat het programma de systeem prestaties aantast door o.a. te veel CPU voor zichzelf op te eisen. Je kunt dit gemakkelijk controleren via de Windows Task Manager  of je eigen utility software suite die een hulpmiddel bevat voor het beheren van Windows processen. Een goed voorbeeld van een goede Windows utility programma is de PC Health Advisor. Dit programma controleert ook de Windows processen op verdachte activiteiten die duiden op malware. Het is vaak spyware die zich vaak vermomd als reguliere Windows processen zoals het WinSAT.exe proces. Mocht u systeem extreem langzaam zijn geworden en vreemde, verdachte activiteiten lijkt te verrichten, dan controleer uw systeem met een goed anti-malware programma op een mogelijke infectie.

Het is makkelijk om WinSAT.exe uit te schakelen via de Task Manager of door het volgen van deze stappen:

  1. Ga naar  Start/All Programs/Accessories/System Tools/Task Scheduler
  2. Ga verder naar Microsoft\Windows\Maintenance
  3. Selecteer “WinSAT” task
  4. Onder “Actions” kies “Disable”.

Gerelateerde informatie:

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
1 comment… add one