Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

ZEROLOCKER

Zerolocker bewijst weer eens hoe creatief de cybercriminelen zijn om niets vermoedende slachtoffers van veel geld te beroven. De Zerolocker is een kwaadaardig programma dat wordt gebruikt voor online bedrog en geldafpersing. Het is een vorm van modulaire malware die valt onder de categorie ransomware en technisch gezien een een file encrypter Trojan bevat. Het beste is om de Zerolocker te verwijderen met een specialist zoals de SpyHunter

Hoe werkt de Zerolocker in de praktijk?

zerolockerZerolocker doet zich voor als een programma voor het ontsleutelen van een vergrendelde computer en versleutelde bestanden. Het programma waarschuwt de gebruiker dat het systeem besmet is met ransomware. Deze mag volgens het programma niet worden verwijderd aangezien daarmee de privé-sleutel zou worden vernietigd om de bestanden te ontsleutelen. Alleen Zerolocker zou deze kunnen vinden en daarmee alle bestanden te bevrijden. Hier voor moet de computer gebruiker natuurlijk flink betalen. Het begint met een bedrag van 300 US Dollar en de prijs stijgt naar mate de tijd verstrijkt.  Het bedrag kan oplopen naar 2000 USD en er wordt vaak gevraagd om de betaling in Bitcoins te verrichten.

Zerolocker doet verder veel denken aan de werking van de Cryptolocker en andere versies van dit gijzelvirus zoals CryptoDefense, CTB-Locker en Cryptowall. De makers hebben waarschijnlijk inspiratie gehaald bij het herstelprogramma van  FireEye en Fox-IT. Deze security bedrijven zijn erin geslaagd om de privésleutels van de CryptoLocker te achterhalen. De slachtoffers van deze ransomware kunnen zodoende hun versleutelde bestanden kosteloos terugkrijgen. Dit kan via de website Decryptolocker. Natuurlijk moet eerst deze worden verwijderd voordat een poging kan worden gewaagd. De cybercriminelen dachten waarschijnlijk, dat ze met een soortgelijke oplossing geld konden verdienen. De ZeroLocker doet net alsof het een Crypto-Malware Decryption Tool is voor het ontsleutelen van de bestanden, terwijl het zelf de bestanden heeft vergendeld en de computer heeft geblokkeerd. Zeker, een vorm van cynische ransomware.

Hoe kan ik de Zerolocker verwijderen?

Het is mogelijk om Zerolocker handmatig te verwijderen, maar dit vraagt om geduld en ook kennis van de computer. Voor de gemiddelde gebruiker is het gewoon het beste om een specialist in te zetten voor het snel en effectief verwijderen van de Zerolocker. Hier volgen de opties:

  1. SpyHunter is een uitstekende ransomware killer met een krachtige malware scanner en een ingebouwde helpdesk. Aanbeveling: download hier de SpyHunter en bespaar je veel tijd en ellende. Wanneer de Spyhunter de Zerolocker heeft gevonden, moet je een licentie afnemen om deze te verwijderen. Het grote voordeel is in vergelijking met andere programma’s, is dat de Spyhunter een gratis helpdesk bevat. Deze kan je bijstaan in geval de ZeroLocker zich niet laat verwijderen. Deze extra dienst is normaal niet gratis en kost veel geld. De Spyhunter bespaart deze mogelijke onkosten bij het trachten te verwijderen van de malware en het herstellen van de bestanden.
  2. Wanneer je een Hitman Pro licentie hebt, kun je met behulp van de Kickstart module via een USB-stick de ZeroLocker elimineren van de computer.
  3. Wanneer je een Kaspersky security programma hebt, kun je via de Kaspersky Rescue Disk de malware verwijderen.
  4. Handmatig verwijderen van de Zerolocker (3-4 uur): Zerolocker manual removal guide.

We hopen dat deze informatie je geholpen heeft met het aanpakken van de Zerolocker.

Gerelateerde artikels:

[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/2014/08/zerolocker/” name=”Zerolocker ransomware verwijderen” description=”Wat is de Zerolocker voor een programma? Hoe kan ik dit gijzelvirus verwijderen?” author=”Rens Smit” pubdate=”2014-08-20″ user_review=”5″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]

Computers hebben me altijd bezig gehouden en mijn vrije tijd beroofd ( : Ik vind het gewoon leuk om te schrijven over computers en computer gerelateerde problemen. Het heeft me gewoon geleerd om meer uit mijn computer te halen en er langer en meer plezier van te hebben. Ik vind dat het belangrijk is dat we goed met onze computer omgaan en proberen deze zo lang mogelijk te behouden. Dit is in het belang van ons mileu, maar ook onze eigen beurs. De computer opschonen is hierbij een sleutel. Vandaar dat ik graaf op ComputerOpschonen.com schrijf.

View all contributions by

img
img
0 comments… add one