Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

MAC LOOPT VAST

Waarom loopt mijn mac vast?

Je mac loopt vast? Het is vreselijk wanneer die strandbal maar blijft draaien en niks meer reageert. De muis zit vast en ook het toetsenbord geeft geen kick. Hoe is het mogelijk! En wat kan ik er aan doen?

mac loopt vastEen mac loopt vast wanneer het OS X besturingssysteem is vastgelopen. Een OS X besturingssysteem kan door allerlei interne factoren vast lopen die samenhangen met een trager wordende mac. Af en toe je mac opschonen kan je zeker helpen om vastlopers te vermijden. Is je mac al eerder trager geworden? Misschien is het tijd voor een opschoonbeurt.

Maar goed, ik dwaal af. Wat kan ik doen wanneer mijn mac vast loopt?

1. De makkelijkste methode is gewon de stekker uit het stopconact te trekken! Goed, die methode werkt natuurlijk prachtig bij een iMac, Mac Pro of Mac Min, maar helaas bij een MacBook gaat dit niet. Natuurlijk is dit ook geen echte aanrader. Wanneer je denkt dat een bepaald programma de veroorzaker is, bijvoorbeeld Word, dan kun je met de toetscombinatie cmd⌘ + option⌥ + ESC een menu openen vanwaaruit je programma’s geforceerd kunt stoppen. Selecteer in de lijst het programma dat op dat moment is vastgelopen en klik op de knop ‘Forceer stop’. Weet je niet precies wat er aan de hand is? Lukt dit niet?

2. Dan is het beste een goed idee om het besturingssysteem geforceerd te laten herstarten zodat alle processen worden afgesloten en de Mac fris en veilig wordt herstart. Dit kun je doen door even op de aan-/uitknop te drukken tot dat het Apple logo verschijnt en je een geluidje hoort. Nadat je het geluid hebt gehoord, kun je weer even uitademen en je systeem zal weer herstarten. Trouwens deze knop kun je makkelijk herkennen (circkel & streep) en vinden in of het toetsenbord of aan de achterkant van je iMac. Dat is zo mooi aan een Mac, je kunt deze altijd geforceerd herstarten zonder de stekker uit het contac te trekken.

Help, nog één keer?… Mijn mac loopt vast ook na een herstart!

mac loopt steeds vast3. Je hebt een herstart uitgevoerd en je mac loopt steeds vast … Dit is niet zo’n goed teken. Misschien tijd voor een professionele mac repair specialist? Trouwens,  het is niet meer onmogelijk en dus uit te sluiten dat je bezoek hebt van malware. Spyware en Banking trojans voor mac bestaan er ook en kunnen het systeem goed vertragen. Misschien tijd voor een mac antivirus oplossing? Heb je al een mac virusscanner geïnstalleerd? Als je de mogelijkheid hebt, scan eens je mac op malware. Kan nooit kwaad.

4. Kun je het probleem niet oplossen en je mac blijft maar vastlopen? Misschien zou je een de Mackeeper eens moeten testen. Deze zit vol met instrumenten voor het opschonen en beveiligen van je mac. Bovendien zit er een uitstekende malware scanner ingebouwd. Nog beter is dat de Mackeeper een helpdesk heeft waarmee je contact kunt leggen. Je kunt dus direct contact leggen met mac specialisten. Goed, de mackeeper is uiteindelijk niet gratis, maar een zeer goede en goedkope investering wanneer je echt in de problemen komt met een mac en je mac steeds vastloopt. Voor meeer informatie: Mackeeper Review.

Gerelateerde artikels:

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
1 comment… add one