Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.

COOKIES VERWIJDEREN MAC

Hoe moet ik cookies verwijderen van mijn Mac?

cookies en andere rommel verwijderen van mijn macWaarom wil je Cookies verwijderen van je Mac? Is jouw Mac trager geworden? Denk je dat je een mac sneller maken kunt door het verwijderen van cookies van jouw Mac? Dit is niet het geval, in dit geval kun je het volgende artikel lezen: hoe moet ik mijn mac opschonen?

Cookies zijn onschuldig. Alle websites maken gebruik van cookies. Deze worden ook op je Mac opgeslagen. De Cookies worden gebruikt om de gebruiksvriendelijkheid van websites te verbeteren en meer te leren over hoe bezoekers interageren met de website. Niettemin, het is af en toe handig om de computer en browsers schoon te maken van cookies.  Hier volgt een beschrijving over hoe je cookies verwijderen kunt wanneer je met een Mac surft via Safari:

Instructies voor het verwijderen van cookies in Safari 4.0:

  1. Eerst moet je Safari openen.
  2. Zoek ‘LINKS’ in de menubalk in jouw Safari browser en klik erop.
  3. Vervolgens zie je ‘VOORKEUREN’, klik hier op.
  4. Dan kun je vervolgens een tabblad zien met ‘VOORKEUREN’, klik hier op.
  5. Vervolgens kun je daar ‘VERWIJDER ALLE WEBSITEGEGEVENS’ selecteren, klik hier op.
  6. Nu zul je de vraag krijgen of je zeker bent van jouw keuze. Bevestig dit door te klikken op ‘VERWIJDER NU’.
  7. Klaar!

Cookies verwijderen in iOS 8 is veel makkelijker:

  1. Ga naar Instellingen > Safari.
  2. Vervolgens ga naar  Wis geschiedenis en websitedata.
  3. Klik op Wis.

Hoe kan ik automatisch cookies en andere, meer ernstige, kwaadaardige rommelbestanden verwijderen?

cookies verwijderen macJe kunt een mac systeem opschonen en beheren met een speciaal ontwikkeld software programma. Onze aanbeveling is de Mackeeper aangezien deze ook over een ingebouwde support dienst beschikt met echte Apple gecertificeerde systeembeheerders. De Mackeeper verwijdert niet alleen cookies, maar beheert, optimaliseert en beveiligt het gehele systeem. Voor meer informatie: Mackeeper Review! 

Gerelateerde artikels:

cookies en andere rommel verwijderen van mijn mac