Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

VIRUS OP MAC

Heb je een virus op je mac?

Tegenwoordig is er nog rommel ontwikkeld om kwetsbaarheden in applicaties en programma’s op jouw mac computer te benutten. Anno 2015 is het infecteren en hacken van Mac computers en het OS X systeem gemakkelijk.

virus op macToegegeven, het OS X besturingssysteem is gewoon veel beter en veiliger dan Windows 8; maar dit neemt niet weg dat OS X immuun is. Adware, browser hijackers en PUP programma’s krijg makkelijk op je mac. Veel gratis software bevat extra software die je ‘gratis’ zonder dat je dit wist er bij krijgt. Deze software kan vervolgens jouw lastig vallen met advertenties, veel gevaarlijker is spyware, in het ergste geval is het een rootkit of ransomware programma. Deze taktiek wordt veel toegepast en ook door bekende sites zoals Cnet en Softonic.

In dit geval installeer je de rommel gewoon op je Mac zonder dat je het weet. Installeer je vaak veel nieuwe applicaties en programma’s op je mac? Vandaar, zeg nooit dat je geen virus op je mac hebt als je geen goede virusscanner voor je mac hebt ge├»nstalleerd. Heb jij al een mac-antivirus programma?

Een virus op mac? Wat zijn de symptomen?

Aan een aantal zaken kun je meteen al vaststellen of je een virus op je mac hebt:

  1. Advertenties worden geinjecteerd op websites die je bezoekt.
  2. Willekeurige pagina’s en teksten veranderen in hyperlinks.
  3. Popup schermen met informatie over nep-updates.
  4. Een plotselinge super trage mac reactietijd.
  5. Mac loopt vast en de muiskursor leeft zijn eigen leven.

virus op mac verwijderenGoed, het is nu geen controverse meer om te zeggen dat een mac een antivirus product nodig heeft. Het is gewoon een verstandige investering. Een virus op mac is makkelijk te verwijderen wanneer je beschikt over een specialistische mac virusscanner met een ingebouwde technische dienst met gecertificeerde mac experts. Alleen de Mackeeper beschikt over deze dienstverlening voor mac gebruikers. Dank jij dat je een virus op je mac hebt? Scan je Mac gratis op virus en andere rommel met de Mackeeper: Mackeeper Review.

Gerelateerde artikels:

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img