Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

VEILIG BANKIEREN

Veilig bankieren is door het internet bankieren er niet gemakkelijker op geworden. Het surfen op het internet brengt enorme risico’s met zich mee wanneer een computer niet beveiligd is.

veilig bankierenVeilig bankieren begint dan ook met een beveiligde en schone computer. Dat wil zeggen een computer die vrij is van malware zoals spyware en banking trojans die zich op de computer nestelen. Veel malware is gespecialiseerd om traditionele virusscanners te foppen en te wachten tot dat alle benodigde informatie is verzameld om een bankrekening te plunderen. Dit is een feit en geen bangmakerij. Veilig bankieren veronderstelt dat je zeker weet dat jouw computer niet besmet is met malware en dat je gebruik maakt van een uitstekende malware scanner. Als een regel geldt dat je een secondaire malware scanner moet inzetten om er zeker van te zijn dat jouw standaard antivirus software niks heeft doorgelaten.

hoe kan ik veilig bankierenEen aanbeveling is om de Hitman Pro in te zetten voor het opsporen van malware die zich stiekem op de computer heeft verstopt. Voor meer informatie: Hitman Pro recensie.

Veilig bankieren kun je verder garanderen door gebruik te maken van een VPN service. Door anoniem te surfen vermijd je een hele hoop risico’s wanneer je online bankiert. Alle internet verkeer en communicatie verloopt via een versleutelde verbinding die volledig is afgesloten. De NSA zal alleen met de grootst mogelijke inspanningen jouw locatie en data kunnen inzien. Hackers en malware kunnen jouw niet meer traceren. Ze geven altijd de voorkeur aan makkelijke prooien. Een goede VPN diensten zijn ontwikkeld door HideMyAss en IPVanish.

Ten slotte, het investeren in een complete internet security software oplossing van Kaspersky of Bitdefender is een verstandige zet. Deze ontwikkelaars zijn de beste en de software van deze makers zouden moeten behoren tot de basis bescherming voor elke computer. Ja, dit wil ook zeggen voor Apple mac computers. Een goede virusscanner voor mac echt kan geen kwaad!

Wil je veilig bankieren in het licht van de economische crisis en het fenomeen van zombiebanken? Ja, zeker, naast zombiecomputers bestaan er ook vele zombiebanken. Op een zombiekank kun je niet veilig bankieren 0 :

Dit onderwerp heeft niks te maken met internet security en privacy en ik verwijs mijn lezers dan ook naar het volgende artikel: Wat is de beste bank?

Gerelateerde onderwerpen:

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img

Comments on this entry are closed.