Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

ADWARE MAC VERWIJDEREN

Hoe kan ik het beste adware van mijn mac verwijderen?

De meeste mac malware die wordt verspreid zijn adware exemplaren voor het infecteren van mac gebruikers. Meer en meer adware ontwikkelaars richten zich op het infecteren van Mac OS X systemen en het ontwijken van adware blockers. Een adblocker is niet voldoende en zal geen adware verwijderen van je mac.

adware mac verwijderenEen concreet voorbeeld: Adblock Plus is de meest geïnstalleerde browseruitbreiding met vele miljoenen gebruikers over deze hele wereld. Het is de bedoeling dat deze gebruikers geen advertenties krijgen te zien. Dit is natuurlijk niet goed voor adware-ontwikkelaars die goed geld willen verdienen met het verspreiden van adware. Daarom hebben ze nu specifieke adware voor mac gebruikers ontwikkeld die de instellingen van Adblock Plus veranderen waardoor de gebruiker de advertenties van het adware programma wel krijgt te zien. Twee exemplaren van deze mac adware die ontdekt zijn, zijn de VSearch-adware en de Genieo-adware.

Mac adware verwijderen kun je doen met de volgende programma’s:

verwijderen adware macJe kunt altijd eerst proberen om alle browsers te resetten en schoon te maken. Met een beetje geluk kan dit voldoende zijn. Toch, adware is eigenlijk een ‘lievere’ variant van spyware. Spyware verwijderen is knap lastig en dit geldt ook voor adware. Adware verwijderen van Mac OS X systemen zul je moeten doen met een goede virusscanner voor mac of beter gezegd een complete malware scanner voor mac die beproefd is geworden door organisaties zoals AV-TEST, Virus Bulletin, AV-Comparitives etc. Kaspersky is een beroemd A-merk met een uitstekende reputatie. Een Kaspersky security software programma aangepast voor mac is aanbevolen om te gebruiken. Malwarebytes is natuurlijk ook een aanrader en heeft een speciek anti-malware programma voor mac. Wil je meer gereedschappen en service voor jouw geld, dan is de Mackeeper een uitstekende keuze voor het verwijderen van mac adware.

Hoe is het mogeijk dat ik last heb van adware op mijn mac?

vsearch adware mac verwijderenDe meeste adware wordt stiekem op een mac geïnstalleerd tijdens de installatie van illegale software of door het bezoeken van besmette websits via drive-by-downloads. Gratis software is per definitie verdacht aangezien elke ontwikkelaar zijn brood moet verdienen. Wanneer je cracks gebruikt voor het installeren van software zonder officiële licenties van de maker, kan er adware aan zijn toegevoegd. Zo kan de software cracker geld verdienen aan mensen die niet willen betalen voor software licenties! Daarom, pas op met cracks en illegale download en ook streaming sites. Installeer een goede malware scanner en complimenteer dit met een VPN-programma zoals HideMyAss die jouw internet verkeer versleuteld en anoniem maakt. Dit is een extra beveilingslaag om je mac online te beschermen tegen mac adware, identiteitsdiefstal en andere rommel. Voor meer informatie: waarom zou ik anoniem surfen?

Gerelateerde artikels:

Gerelateerde specifieke referentie artikels in het engels:

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img

Comments on this entry are closed.