Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

ANGLER EXPLOIT KIT

Heimdal Security heeft nieuwe drive-by campagnes ontdekt waarbij de Angle Exploit Kit actief mee wordt verspreid via gehackte en besmette websites. De computer van een bezoeker van een besmette website zal worden voorzien van een cocktail van verschillende malware soorten:

 • angler exploit kit detecterenIn de eerste plaats, zal de beruchte Pony spyware programma worden geïnstalleerd voor het stelen van alle gebruikersnamen en wachtwoorden van de besmette computer. Deze informatie wordt verstuurd naar een siere van Control & Command servers die door de cybercriminelen worden beheerd. Deze gestolen informatie wordt vervolgens eerst gebruikt om de gerelateerde webservers aan te vallen en te besmetten.
 • In de tweede plaats, zal de computer gebruiker naar een andere besmette website worden gestuurd om zo onmiddelijk het systeem te infecteren met de Angler exploit kit.
 • De Angler exploit is uitgerust met een vulnerability scanner voor het zoeken naar veiligheidslekken in alle mogelijke software programma’s en Windows processen. Zodra deze in kaart zijn gelegd zal het systeem worden besmet met de beruchte nieuwe CryptoWall 4.0 ransomware! Het losgeld zal moeten betaald worden in bitcoins. Angler is nog steeds één van de meest gebruikte exploit kits aangezien deze over de mogelijkheid beschikt om alle actuele Zero Day vulnerabilities te kunnen misbruiken! De meeste malware scanners hebben daarom ook geen kans tegen deze malware. Hieronder kun je de bekende statistieken zien over de verspreiding van de Angler exploit kit.
angler exploit kit statistics 2015 q3.jpg

Aangezien traditionele virusscanners, antivirus programma’s en andere internet security software geen kans hebben, is dit volgende advies (altijd) van belang:

 • maak gebruik van (second-opinion) malware scanners die een goede reputatie hebben met het detecteren van gijzelvirussen. We bevelen vooral de Hitman Pro aan en de SpyHunter.
 • zorg ervoor dat je alle security updates hebt geïnstalleerd voor alle programma’s en apps die je gebruikt.
 • maak een backup van je harde schijf met goede backup software en doe dit vaak!
 • belangrijke informatie en bestanden laat je niet op je computer staan.
 • blijf weg van vreemde websites.
 • open geen email berichten en attachments van onbekenden.
 • maak gebruik van een personal security device voor belangrijke online data transacties zoals de Ledger Blue.
 • zorg dat je een een versleutelde internetverbinding hebt: hoe kan ik anoniem surfen?

Conclusie

angler exploit kit verwijderenDe Angler Exploit Kit is een voorbeeld van super gevaarlijke malware die een computer blokkeert en volledig beroofd van alle belangrijke informatie en geld! Cybercriminelen hebben al enorm veel geld verdient met de verspreiding van allerlei gijzelvirussen zoals het Politie-virus. Het geld wordt weer gebruikt voor de ontwikkeling van betere varianten om zo een paar stappen voor te liggen op de security bedrijven, anti-malware en antivirus software oplossingen. Een traditionele Microsoft virusscanner zal geen uitkomst bieden. Investeer in een goede en complete malware scanner.

Voor meer informatie:

Gerelateerde artikels:

Bron:

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img

Comments on this entry are closed.