Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

EXTERNE HARDE SCHIJF

Welke externe harde schijf zal ik kopen?

externe harde schijf kopenEen externe harde schijf is ideaal voor het ontlasten van je computer en het opslaan van je back-ups. De beste externe harde schijven zoals de Samsung Portable SSD 1TB schijf of de Freecom Mobile Drive worden voorzien van backup software. De beste externe harde schijf moet volgens mij niet kwetsbaar zijn. De goedkopere 3.5 inch-expemplaren zijn kwetsbaarder door dat ze beschikken over een losse spanningsadapter. Persoonlijk zou ik kiezen voor een 2.5 inch-externe harde schijf met zo veel mogelijk gigabytes. Ben je echt van plan om je externe harde schijf op 1 plek te houden, dan zou je voor de 3.5 inch-externe harde schijf kunnen kiezen, ze zijn wat goedkoper en sneller.

beste externe harde schijfDe Transcend Storejet 35T3 4TB  is de snelste 3.5 inch externe harde schijf met meer dan 1 TB die je kunt kopen met een speciale knop voor het snel maken van backups. Jammer genoeg heeft deze geen aan/uit-knop. Deze is geschikt als je een HD video editor bent en veel HD films wilt opslaan of wanneer je een echte gamer bent en verschillende vr-spellen die je met een vr-bril speelt wilt opslaan. Persoonlijk, heb ik genoeg aan 2TB en ik zou kiezen voor de super compacte Freecom Mobile Drive XXS met 2TB aan geheugen of de duurdere SSD-model van Transcend: Transcend ESD 400. Natuurlijk, ook Samsung heeft een prachtige externe SSD-schijf, de Samsung Portable SSD 1TB. Ik zal mijn voorkeuren even kort bespreken.

Persoonlijke voorkeuren:

1. Waarom zou ik de Samsung Portable SSD schijf kopen?

externe harde schijf SDD samsungDe Samsung Portable SSD 1TB kan bestanden overzetten met een snelheid van 450 MB per seconde, dat is meer dan 4 x sneller dan een standaard externe harde schijf. Een Solid State Drive heeft geen bewegende onderdelen zoals bij een normale externe harde schijf. Binnen een externe harde schijf valt er namelijk veel te schokken, breken of anderzijds te beschadigen. Hij verbruikt veel minder stroom, is extreem licht, klein van formaat een schokbestendig! Zolang je hem niet uit het raam gooit zal deze Externe SSD je niet in de steek laten en nooit foutmeldingen geven! Helaas, is deze externe SSD harde schijf wel duur. Voor meer informatie:

2. Waarom zou ik de externe harde schijf van Freecom kopen?

 • Het is een van ’s werelds kleinste, zeer robuuste, externe 2,5” harde schijf die kan worden voorzien van een prachtige zwartlederen hoes met oranje stiksels in directiestijl.
 • Het beschikt over een USB 3.0-interface voor supersnelle gegevensoverdracht, kan ook worden aangesloten op USB 2.0-poort van elke gewenste pc of Mac
 • Inclusief compacte USB-kabel, geen “kabelrommel” meer in uw tas!
 • Voeding via de USB-poort, geen grote netvoedingsadapter meer nodig
 • Geen koelingsventilator, dus gegarandeerd stille werking
 • De perfecte opslaguitbreiding voor uw notebook of desktopcomputer
 • Perfect geschikt voor het maken van back-ups van uw belangrijke bestanden: Nero BackitUp software meegeleverd (Windows)
 • Kwalitatief hoogwaardig en strak ontwerp, slechts 11.3 x 8.6 x 1 cm
 • Twee jaar fabrieksgarantie en onbeperkte gratis helpdesk-ondersteuning
 • Goede prijs!

Voor meer informatie: Freecom Mobile Drive XXS aanbieding!

externe harde schijf 1TB kopen

Selectie van de beste 2.5 inch externe harde schijven:

Alle 2.5 inch externe harde schijven in dit lijstje zijn prima in orde.

Selectie van de beste 3.5 inch externe harde schijven:

 • Transcend Storejet 35T3 2TB (geen SSD, maar zeer goed & prijswaardig!)
 • Seagate Backup Plus Desktop 2 TB
 • Verbatim Stor ‘n’ Save 1 TB externe harde schijf
 • Freecom harde Drive SQ 2 TB
 • Western Digital My Book Essential 3.0 TB
 • La Cie Minimus 2TB

Selectie van de beste externe SSD-schijven:

 

Tips:

 • Het is belangrijk om even te benadrukken dat je computer moet beschikken over een usb 3.0 poort. Het is een vereiste wil je met echt met plezier en gemak gebruik maken van een externe harde schijf. Ondersteunt je computer usb 3.0? Zo niet, investeer in een usb 3-kaart. Via een laptop of notebook kun je via de Express Card- slot super eenvoudig een usb 3.0 kaartje in steken voor zo’n 20 euro. Als je een oudere desktop pc hebt zul je moeten investeren in een PCI-E-insteekkaart.
 • Om schade te vermijden, koppel de kabels altijd netjes los van de externe harde schijf wanneer je op reis gaat en deze in de tas stopt.
 • Door het uitvoeren van geregelde backups naar je externe harde schijf, zul je uiteindelijk veel geld besparen in het geval je belangrijke bestanden zult verliezen door een corrupt geworden harde schijf. In dat geval zul je gedwongen zijn om een specialist in te schakelen en dure data recovery software te kopen. Nogmaals, de boven genoemde externe harde schijven worden voorzien van backup software.

[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/2016/04/externe-harde-schijf/” name=”Wat is de beste externe harde schijf?” description=”Wat is de beste externe harde schijf boven 1TB? Welke externe harde schijf kan ik het beste kopen? ” rev_name=”external hard disks” rev_body=”externe 2.5 & 3.5 inch harde schijven” author=”Vera’s PC’s Advies” pubdate=”2016-04-04″ user_review=”5″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]

 

 

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img

Comments on this entry are closed.