Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

GozNym Trojan

De GozNym Trojan is een nieuw zeer complex trojaans paard voor het plunderen van online bankrekeningen. Het is een zogenaamde banking trojan die met uiterste zorgzaamheid is ontwikkeld door rijke cybercriminele-organisaties. Vanwege de complexiteit van de GozNym Trojan vermoeden security experts dat het gaat om de Nymaim Gang, Dridex gang of de NeverQuest Faction. Cybercrime is een zeer lucratieve werkzaamheid, zeker als je op overtuigende wijze online bankrekeningen kunt plunderen. Deze nieuwe Trojan heeft minimaal al 4 miljoen dollars geplunderd.

Hoe kan de GozNym Trojan mijn dan bankrekening plunderen?

 GozNym trojanDe GozNym Trojan, is niet alleen een trojaans paard, maar een multimodulaire malware soort waarbij de eerste taak is om het systeem onvermoed te besmetten en zich te gedragen als spyware. GozNym bewaakt het besmette systeem en zodra de gebruiker een online bank bezoekt die staat in de lijst van zo’n 230 banken die staat in de GozNym configuratiebestand, dan zal de malware de gebruiker verwijzen naar een phishing-pagina van de betreffende bank. Het is een exacte replica van de online website van de bank die zelfs beschikt over de SSL-certificaten waardoor het voor de gebruiker zeer moeilijk wordt te beseffen dat hij op een nageboostste neppagina zit die als een laag over de echte bankzit zit. Om de internetbankierder zo voor gek te kunnen houden communiceert de GozNym Trojan samen met twee servers in Rusland die webinjecties op de banksite voor internetbankieren uitvoert. In dit geval injecteert de malware extra invoervelden op de banksite waarin om extra gegevens wordt gevraagd, zoals transactiecodes. Met deze gegevens kunnen de internetcriminelen toegang tot de bankrekening van de gebruiker krijgen en geld naar andere rekeningen overmaken.

Is de GozNym Trojan al in Nederland actief?

Nee, de GozNym Trojan is nu vooral in de V.S., Canada en Polen actief. Toch, het is een kwestie van tijd dat deze banking trojan wordt aangepast voor verdere aanvallen in Europa. In die zin zou de GozNym Trojan zich kunnen ontpoppen tot een nieuwe RaboBank Trojan.

Het is belangrijk om de volgende zaken in acht te nemen:

Lees meer over veilig internet bankieren. Investeer in een goede, specialistische malware scanner die deze banking trojan kan opspeuren en verwijderen. Aanbevolen: SpyHunter.

Het is geen dom idee om te investeren in een VPN-programma zoals HideMyAss. Deze helpt niet alleen om je online privacy  te beschermen, maar ook om veiliger op internet te vertoeven en phishing redirection attacks te vermijden.  Voor meer informatie:

 

Ben je een slachtoffer van deze banking trojan? Neem dan direct contact op met je bank en de politie.

Voor meer informatie:

 

 

 

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img

Comments on this entry are closed.