Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

GOLEM NETWERK

golem networkEen zeer boeiend project is de ontwikkeling van Golem. Golem gaat niet om het tot leven wekken van een mensfiguur van klei, nee het gaat om de ontwikkeling van een gedecentraliseerde super computer die globaal voor iedereen te gebruiken is. Decentraal wil zeggen dat het gaat om het samenbrengen van de gecombineerde rekenkracht van alle computers, laptops en servers binnen het Golem netwerk. Het netwerk is een gedecentraliseerde deeleconomie van computer rekenkracht. Het laat zich een beetje vergelijken met airbnb, in plaats dat je een kamer uithuurt, huur je rekenkracht uit aan het Golem Netwerk. Het netwerk is gebouwd op basis van een p2p architectuur en de blockchain technologie van Ethereum. Inderdaad, Golem is als super computer netwerk gebaseerd op revolutionaire cryptocurrency technologie! Wanneer je jouw computer aansluit aan dit netwerk kun je Golem tokens (GNT) verdienen. Dit is het cryptogeld van het Golem netwerk.

Je kunt natuurlijk zelf ook rekenkracht inhuren voor de GNT tokens die je hebt verdiend! Heeft jouw bedrijf of organisatie voor bepaalde doeleinden tijdelijk een hoop rekenkracht nodig, dan is het niet meer nodig om daarvoor een nieuwe computer te kopen, je kunt gewoon gebruik maken van Golem. Er kunnen ook allerlei applicaties en diensten op worden ontwikkeld voor het bewerkstelligen van bepaalde doelstellingen of verlenen van bepaalde diensten. Hieronder kun je een videopresentatie zien:

De vraag is in hoeverre Golem veilig is om te gebruiken aangezien zo veel computers besmet zijn met malware en vaak een opschoonbeurt nodig hebben. Is het misschien niet beter om via een VPN-verbinding contact te leggen met het Golem netwerk?

Blijkbaar is dat niet nodig. Alle p2p verbindingen die worden gemaakt zijn versteuteld en zijn afgetekend terwijl alle berekeningen plaatsvinden binnnen virtuele machines die volledig geïsoleerd zijn van de originele bronnen.

De werking van Golem als de ruggegraat van een gedecentraliseerde markt voor computer rekenkracht kan worden beschouwd als een gededentraliseerde Infrastructure-as-a-Service (IaaS) en als een Platform-as-a-Service (PaaS).  Wil je gebruik maken van deze rekenkracht zul je Golem tokens moeten verdienen of kopen bij een cryptocurrency exchange.

Voor meer informatie en gerelateeerde artikels:

 

 

View all contributions by

img
img

Comments on this entry are closed.