Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

DAT BESTAND OPENEN

Wat is een DAT bestand?

een dat bestand openenHeeft u een DAT bestand op uw computer gevonden en u weet niet met welk programma u het kunt openen? Misschien heeft iemand u dit dat bestand toegestuurd per email, maar u weet niet precies wat u er mee moet doen? Of u probeerde de DAT file te openen, maar Windows vertelde u dat dit niet mogelijk was? Voordat u een DAT bestand kunt openen moet u eerst vaststellen naar welke type bestand de betreffende DAT bestand extensie refereert. Een bestand met de DAT file extensie is een data bestand en vele andere bestanden die deze DATA bestand extensie gebruiken zijn o.a. de VCD-videobestanden, sommige email bestanden en bijlages.

dat bestand openenEr is programma die op een uitstekende manier DAT bestanden kan koppelen aan de juiste software programma’s. Dit is de File Viewer Plus. De File Viewer Plus is alleen in het Engels beschikbaar. Een ander programma is de Regcure Pro bevat meer functies voor het beheren, beveiligen, optimaliseren en opschonen van de computer. De Regcure Pro kan ook vaststellen of een bestand is besmet met malware.

Aanbevolen om te testen: 

  1. Test de File Viewer Plus!
  2. Test de Recure Pro voor het openen van een DAT bestand in het menu – File Extension Manager.

Hoe moet je een DAT bestand openen, waar moet ik aan denken?

Als je geen software gebruikt, is het makkelijkste natuurlijk om er op te klikken en de computer laten bepalen welke applicatie het meest geschikt is om deze dat bestand mee te openen. Wanneer de computer het niet kan opnemen dan heeft het waarschijnlijk te maken met het feit dat je niet de juiste sofware op de computer hebt die DAT bestanden kan openen en wijzigen. DAT bestanden in de vorm van DAT video bestanden kun je openen met promma’s zoals VCDgear of CyberLink PowerDirector. Een DAT bestand dat je ontvangt via een email attachment in bijvoorbeeld in de vorm winmail.dat of ATT010304.dat is een verkeerd geformateerde attachment formaat van een Microsoft email client zoals Outlook Express, Windows Live Mail, Microsoft Exchange, of Outlook. Het zou misschien mogelijk zijn om de eigenlijke attachment te extraheren van de DAT file via e Winmaildat.com dienst of de Winmail opener software.

dat-bestand-openenIs de betreffende DAT bestand een generieke data bestand, dan zul je het programma moeten raadplegen die deze DAT bestand heeft aangemaakt. Je zou een text editor kunnen proberen. Gebruik Notepad voor het openen van de DAT bestand. Vele bestanden zijn allen text bestanden d.wz. los van de bestand extensie, een text editor kan worden gebruikt voor het weergeven van de inhoud van het bestand. Naar gelang waar deze DAT file vandaan kwam, is het de moeite waard om Notepad te testen, het zou goed kunnen zijn dat het een generieke text bestand is. Je kunt natuurlijk ook speciale software inschakelen voor het openen van een dat bestand. Er zijn software producten in omloop die het vermogen hebben om alle bestandstypen en aanverwante formaten te herkennen en te openen.

Onze aanrader is om software van Microsoft Partner Paretologic of ReviverSoft te kiezen voor het openen van bestanden.  Open een DAT bestand met behulp van de File Viewer Plus, de  Regcure Pro of de PC Reviver. Deze software bevat een bestandsextensie beheer module waar u het .dat bestand kunt opzoeken en kunt matchen met het programma die het betreffende bestand kan openen. 

We hopen dat deze informatie over hoe je een dat bestand openen kunt, je goed heeft geholpen. Je bent welkom om je eigen ervaringen met onze lezers van Computer Opschonen te delen.

Relevante links:

VCDGear

CyberLink PowerDirector

Winmaildat.com

Winmail Opener

Auteur & editeur:

Veer Dehaas

Limburg Netherlands