Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Docx bestand openen

docx bestandHet het gaat om het openen van een docx bestand moet u even bij het volgende stilstaan. Microsoft introduceerde de .docx bestandsfomraat in haar nieuwe Microsoft Office en Word programma’s en verving daarmee de oudere en vaker gebruikte .doc bestandsformaat. Het probleem is nu dat met deze verandering vele gebruikers die nog werken met oudere Microsoft Word versies het probeem hebben dat ze niet uit de voeten kunnen met een docx bestand. Het kan gewoonweg niet door deze oudere Word versie worden herkend.

De sleutelvraag is nu hoe deze gebruikers deze docx bestand openen of lezen kunnen. Het antwoord daarop hangt af van welk programma en welke computer de gebruiker heeft. Laten we een aantal wegen bespreken waarmee men een docx bestand kan openen zonder het gebruik van de nieuwste Microsoft Office of Word verzie.

Hoe te werk gaan bij het openen van een docx bestand:

Optie 1. Oudere versies zoals Office XP die niet de docx formaat herkennen aangezien het niet bekend was toen deze werd ontwikkeld, kun je uitbreiden met een Microsoft Compatibility Pack die ervoor zorgt dat de betreffende docx bestanden nu wel kunnen worden herkend.

Optie 2. Met Open Office kun je de Open XML Translator gebruiken die in staat is om docx files te lezen en te openen.

Optie 3. Het installeren van software die alle mogelijke bestandsformaten kan herkennen en openen om te lezen. Deze software is zeer handig om te hebben aangezien deze herkenningsproblemen vaak voorkomen bij alle mogelijke bestandsformaten en aanverwante software upgrades. Door het gebruik maken van een universele bestandsherkenner en openaar kun je frustraties voorkomen, vooral als het gaat om bestanden te kunnen lezen. Een goed voorbeeld van deze software is de File Viewer. Dit is de nieuwe opvolger van de bekende Filecure. Deze software is ontwikkeld door een Microsoft Partner en kan men deze rustig eens een keer testen. Lees hier meer over de EasyFile Viewer die je ook kunt gebruiken voor het openen  en lezen van docx bestanden.

Optie 4. De nieuwste Microsoft Office versie aanschaffen. Uiteindelijk wil Microsoft weer meer geld verdienen. Vandaar dat het gebruik maken van Open Office geen slecht idee is. Open Office is gratis  en u kunt uw oude doc bestanden gewoon lekker converteren met Open Office via optie 2.

Naar onze mening een docx bestand openen doet u met Open Office of met FileCure. We hopen dat deze informatie u heeft geholpen. Heeft u een andere tip? Laat het ons hieronder weten, deel uw kennis!

Schrijver:

Veer Dehaas

Limburg Netherlands