Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Dubbele bestanden verwijderen

Dubbele bestanden verwijderen – wat is de beste manier?

Wilt u dubbele bestanden verwijderen? Om maar even met de deur in huis te vallen: de beste manier om dubbele bestanden te verwijderen is het inzetten van Windows optimalisatie software. Zo niet dan zul je handmatig alle bestanden moeten afpluizen de voorkomende dubbele bestanden moeten zoeken, selecteren en  vervolgens een voor een verwijderen. Het op deze manier verwijderen van bestanden is zeer tijd rovend. Het is een zeer veel voorkomend euvel dat de computer wordt belast met dubbele bestanden die o.a. alleen maar schijfruimte innemen. Op den duur kan het alleen maar tot vertragingen leiden. Een trage computer wilt niemand hebben en een nieuwe harde schijf kopen is ook niet goedkoop. Oh ja, vergeet ook niet de externe harde schijf. Alle backups bevatten natuurlijk ook deze dubbele bestanden ) :

dubbele bestanden verwijderenVandaar dat vele software ontwikkelaars Windows optimalisatie of tune up software hebben ontwikkeld voor het aanpakken van zulke computer problemen. Goede Windows optimalisatie software zoals de Advanced System Optimizer en ook TuneUp Utilities zal niet alleen dubbele bestanden verwijderen, maar ook andere nog belangrijkere onderhoudstaken voor je uitvoeren. Door het gebruiken van Windows optimalisatie software zullen de computer prestaties toenemen en ook de harde schijf worden verzorgd.

dubbele bestanden gemakkelijk verwijderenAANBEVOLEN voor het opzoeken en verwijderen van dubbele bestanden:

Lees hier meer over de Advanced System Optimizer

 

Dubbele bestanden verwijderen met de Advanced System Optimizer:

De Advanced System Optimizer kan automatisch dubbele bestanden opsporen en verwijderen via de Smart PC Care scan technologie. Deze scan zal niet alleen dubbele bestanden opsporen, maar ook andere Windows gerelateerde problemen, verstopte malware en verouderde drivers. Daarnaast, bevat deze utility software ook een specificieke functie voor het uitsluitend opsporen en verwijderen van dubbele bestanden. Dit kunt u doen via het menu ”veel voorkomende problemen oplossen” en vervolgens daar klikken op ”verwijdering van duplicaten”.

Aanbevolen software voor uw computer:

dubbele bestanden opsporen en verwijderen

advanced system optimizer systweak 

Gratis diagnose scan met de Advanced System Optimizer

download advanced system optimizer

verwijdering duplicate files

 

Dubbele bestanden verwijderen met een script:

Mocht je een echte computer techneut zijn, kun je ook scripts inzetten voor het opzoeken van dubbele bestanden. Het is nog steeds een handmatig karwei, maar voor iemand die het leuk vind om met de computer te spelen, kan het zeker handig zijn om te weten. Marco Fioretti beschrijf in detail hoe hij twee scripts in dezelfde sequentie laat lopen voor het opspeuren van dubbele bestanden.

Dit is het begin van de dubbele bestanden verwijderen code:

#! /bin/bash

OUTF=rem-duplicates.sh;

echo “#! /bin/sh” > $OUTF;

echo “”                >> $OUTF;

find “$@” -type f -print0 | xargs -0 -n1 md5sum | sort –key=1,32 | uniq -w 32 -d –all-repeated=separate | sed -r ‘s/^[0-9a-f]*( )*//;s/([^a-zA-Z0-9./_-])/\\\1/g;s/(.+)/#rm \1/’ >> $OUTF;

chmod a+x $OUTF

Voor meer informatie over hoe je deze code en andere codes kunt inzetten voor het opspeuren van dubbele bestanden kun je zijn artikel lezen op TechRepublic: How to remove duplicate files. Dubbele bestanden verwijderen op de computer kan dus handmatig, met codes of met optimalisatie software.

Gerelateerde artikels: 

 

Author:

Veer Dehaas

Limburg Netherlands