Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Hoe kan ik een EPS bestand openen?

Wat is een EPS bestand?

eps bestandEPS staat voor Encapsulated PostScript en is een formaat voor allerlei grafische snufjes en toefjes gebaseerd op de Adobe postscript standaard. Zoals gezegd, EPS bestanden worden gebruikt voor allerlei illustraties, afbeeldingen en figuren in boeken en artikels etc.

Met welke software kan ik een EPS bestand openen?

eps bestanden openenNaar gelang wat je wilt doen met een EPS bestand kun je het bestand openen met verschillende software.  Het is in beginsel erg gemakkelijk om een EPS bestand te openen. Wanneer je een Windows of Mac computer hebt, zullen er waarschijnlijk al een aantal programma’s op je computer zitten die dit bestand voor je kan weergeven. Twijfel je, dan kun je de File Viewer Plus programma eens bekijken. Deze bevat een module voor het beheer van bestandsextenties en kan deze koppelen aan het juiste programma. PC Reviver bevat vele andere snufjes voor het beheren en opschonen van een Windows computer.

 

Kijk met behulp van File Viewer met welk programma je het EPS bestand kunt openen. 

Klik hier om meer over de File Viewer Plus te lezen.

Microsoft ISV Partner Reviversoft

  • Microsoft Word kan .EPS bestanden verwerken in documenten en kan het ook weergeven als een eenvoudige EPS viewer. Je zult dan het bestand moeten slepen van je computer in een Word document.
  • Apple Preview heeft ook de mogelijkheid om EPS bestanden te openen en weer te geven en kun je terugvinden op elke Mac computer.
  • De Adobe Acrobat programma kan ook EPS files openen op Mac en Windows computers.
  • Een mooi gratis programma voor het openen van EPS bestanden is de Ghostview,  het is een open source program gebaseerd op de Ghostscript postscript engine. Ghostview kan ook PDF bestanden openen.

Hoe kan ik een EPS bestand bewerken?

Wanneer je dit bestand wilt bewerken, zul je hiervoor software moeten kopen zoals fancier software, of de Adobe Photoshop. Een alternatief is om EPS bestanden te converteren naar een andere bestandsformaat met bijvoorbeeld ImageMagic.

Dus, je ziet het, het openen van dit bestand is kinderspel, het bewerken van een EPS bestand niet.

Gerelateerde posts over bestanden openen:

We hopen dat hiermee de vraag hoe kan ik een .eps bestanden openen en bewerken afdoende is behandeld geworden. Heb je zelf een idee of een opmerking over EPS bestanden? Je bent welkom om je eigen ervaringen te delen met ons.