Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

PST bestand herstellen

In dit artikel bespreken we op welke wijze u een PST bestand herstellen en ook openen kunt.

Maar, wat is een PST bestand?

Een persoonlijke opslag table maakt gebruik van de PST bestandsextensie. PST bestanden werden ontwikkeld door Microsoft voor Microsoft Office Outlook 2002, 2003, 2007. Een PST bestand is een databestand met alle informatie over email berichten, calender events en contact informatie. Normaal worden deze bestanden netjes op de harde schijf opgeslagen door het Windows besturingssysteem. Dit stelt u in staat om emails te bewaren zonder dat het te veel plaats in beslag neemt van de inbox. Wanneer u veel opgelsagen emails heeft, kunt u deze opslaan in verschillende folders en deze afzonderlijk openen in Outlook.

1. Hoe kan ik een PST bestand openen?

Volg de volgende stappen om een PST bestand te openen:

  1. Klik op het menu – Start – en start het Outlook programma
  2. Selecteer ’bestand’ en dan ’open’ in het venstertje bovenaan in Outlook.
  3. Selecteer ’Outlook Data File’
  4. Navigeer naar de locatie van het bestand met de PST extensie dat u wilt openen.
  5. Selecteer het bestand en klik vervolgens op OK. Het geselecteerde PST bestand verschijnt nu in het lijstje aan de linkerzijde van uw Outlook venster.
  6. Klik op het plus teken naast het bestand om de inhoud van het .pst bestand te bekijken.

 2. Ik kan het PST bestand niet openen! Hoe kan ik een PST bestand herstellen?

Een PST bestand kan ook corrupt en beschadigd raken. Een PST bestand kun je dan het beste herstellen met goede file recovery software. De beste software op de markt voor het herstellen van PST bestanden is de Outlook PST Repair software van Stellar.

Stellar Phoenix is de referentie op het gebied van data recovery software. U kunt dan ook deze software gratis testen waarbij u kunt zien hoe goed deze PST reparatie software daadwerkelijk werkt. Het nadeel is dat deze software niet gratis is als u alle PST bestanden wilt herstellen. Daarnaast is de PST Repair software van Stellar niet in het Nederlands beschikbaar. Niettemin, als u op een veilige en zekere manier uw PST bestanden herstellen wilt, is het zeker de moeite waard om deze software in ieder geval te testen.

Test hier gratis de PST Outlook Repair Software van Stellar.

De download van Stellar PST Repair is vrijblijvend en gratis. Deze stelt u in staat om de software eens goed te testen voordat u beslist om alle PST bestanden te herstellen. U kunt een gedeelte van uw PST bestanden gratis herstellen. Als u alle PST bestanden wilt herstellen moet u de software aanschaffen.

3. Ik wil een PST bestand openen, maar ik heb geen Outlook!

Wanneer je een PST bestand wilt openen, en je hebt geen Outlook, dan zit je met een probleem…. eigenlijk zou je dan Outlook moeten kopen. Toch zijn er gelukkig gratis file viewer applicaties beschikbaar. Een goede is de PstViewer Pro. Met dit programma kun je pst bestanden openen, zowel als andere email bestandsformaten zoals o.a. de .ost, .eml, .msg bestandsformaten.

Waarom zou ik niet scanpst.exe gebruiken voor het herstellen van PST bestanden?

Microsoft is slecht als het gaat om het ontwikkelen van gratis data recovery software. De scanpst.exe applicatie is gratis, maar komt ook met een prijskaartje. Het is gebrekkig en komt met de volgende nadelen:

  • Het repareert geen PST bestanden rond 2 GB
  • Het repareert alleen PST bestanden die eerder nog niet corrupt waren en alleen bestanden die zitten in de Lost & Found Folder. Als er bepaalde PST al eerder beschadigd waren en niet nu in deze folder zitten, zal het bestand niet kunnen worden hersteld.
  • Na de reparatie zul je nog steeds handmatig de bestanden moeten herstellen, dit is een tijdrovende procedure.

Gerelateerde artikels m.b.t. een pst bestand herstellen:

pst bestand herstellen
Dit artikel is een bijdrage van: