Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

K Lite codec pack

Een Codec Pack is een gratis verzameling van codecs en gereedschappen voor het omzetten van audio en video bestanden.  Codec is een afkorting van compressor-decompressor. Codec Pack is een gratis collectie codecs en gerelateerde hulpprogramma’s. Codec is de afkorting van Compressor-decompressor. Codecs zijn nodig voor het omzetten (encoderen) en afspelen (decoderen) van audio en video.

codec packIn beginsel is een codec software of een hardware device voor het comprimeren/decomprimeren of te coderen/decoderen van bestanden c.q. data. Datacompressie is ideaal voor het versturen van grote geluid- of beeldbestanden over het internet. Hoe de codering in detail werkt hangt veel af van het doel en onder Windows is een codec vaak beschikbaar als een DLL bestand. Voorbeelden van bekende videocodecs: DivX, XviD, MPEG, WMV, Theora, en FLV. Bekende voorbeelden van audiocodecs zijn MP3, WMA, Ogg, AAC, AAC+, PCM, en FLAC. Voor een meer completere lijst: List of codecs

Waarom is de K-Lite Codec Pack een goede keuze?

  • Met de K-Lite Codec Pack kun je gemakkelijk elke film op het internet bekijken. Het is een uitstekende verzameling van DirectShow filters, VFM/ACM codecs en gereedschappen voor het kunnen spelen van audio en video bestanden. Dit zijn een aantal goede punten van de K-Lite Codec Pack:
  • Gebruiksvriendelijke, hoogwaardige en uitgemeten oplossing voor leken zowel als experts die vaak wordt bijgewerkt met de nieuwste en beste componenten.
  • Het is een complete oplossing met een enorme gebruikersdatabase met verschillende versies voor ieders smaak. De K-lite codec pack werkt uitstekend met de Media Center, de Windows Media Player, de DirectShow players (o.a. Media Player Classic, ZoomPlayer, BS.Player, GOM Player en vele andere).

Waarom zou ik deze Codec Pack gebruiken i.p.v. deze handmatig te installeren?

k lite codec packDoor gebruik te maken van deze codec pack ben je er zeker van dat je alleen de beste codecs gebruikt aangezien deze zijn geselecteerd door codec experts. Daarnaast, alle codecs zullen automatisch worden bijgewerkt tot de laatste versie en altijd goed samenwerken met alle componenten. Dit is moelijk om handmatig te bewerkstelligen. De codec pack zal ook automatisch de Windows Media Center en Windows Media Player zodanig configureren dat deze alle gebruikelijke audio en video bestanden kan herkennen. Handmatig zou je dit moeten uitvoeren door het toepassen van allerlei Windows registry tweaks.

 

Ik heb al de MPC-HC codec pack, waarom zou ik de K-lite codec pack gebruiken?

De K-Lite codec pack bevat een verbeterde versie van de MPC-HC waarbij onnodige interne codecs zijn vervangen geworden door betere externe codecs (o.a. LAV filters). Hierdoor de codecs van deze codec pack zullen zorgen voor een betere stabiliteit en kwaliteit dan de originele codes van MPC-HC.  Bovendien ondersteunen de externe codecs veel meer audio en video bestanden. Andere voordelen ook in vergelijking met andere codec packs is dat de K-Lite codec pack het vermogen heeft om kapotte codecs en DirectShow filters op te ruimen, te repareren en te vervangen. Daarnaast deze codec pack werkt met alle versies van Windows, van XP tot Windows 8.

Waar kan ik K-lite codec pack downloaden?

Je kunt K-lite codec pack hier downloaden:

codec packEven wachten, voordat je gaat downloaden, zorg ervoor dat je computer schoon en bijgewerkt is. Vooral de Windows drivers zijn in het licht van het goed functioneren van codecs van belang. Het opschonen van je computer en het bijwerken van de Windows drivers kun je semi-automatisch doen met Windows optimalisatie software.

Download K-Lite Codec pack van Fileforum.

Goede informatie bronnen over codec packs en de K-Lite Codec pack:

Wat is volgens jouw de beste codec pack? Volg de discussie op Google+ en deel jouw ervaringen met onze lezers: Google+ Codec Pack Discussie.


Dit artikel is geschreven door .