Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

ICSA Labs

Wat is ICSA Labs voor iets?

ICSA Labs is een bedrijf dat onafhankelijke tests uitvoert op computer en internet security software. Voorheen was het een vereniging. ICSA staat namelijk voor International Computer Security Assocation. Nu is het een onderdeel van Verizon Business.

Voordat het werd overgenomen door Verizon, kreeg ICSA naamsbekendheid door de certificering van virusscanners onder de naam NCSA. NCSA staat voor National Computer Security Association. Ze werkte nauw samen met antivirus ontwikkelaars om te komen tot een objectieve certificatie model voor virusscanners. Het was namelijk belangrijk dat de claims van goede virusscanners konden terugvallen op een objectieve, marketing neutrale en wetenschappelijke maastaf voor het meten van de kwaliteit. De kwaliteit van de antivirus software en de virus scanengine moest kunnen worden getoest door de wetenschap om de veiligheid van computer gebruikers te waarborgen.

ICSA Labs staat nu bekend voor vendor onafhankelijke en neutrale tests voor top security software ontwikkelaars. Het verkrijgen van een ICSA certificaat is een teken van kwaliteit en garandeert dat men goede antivirus software koopt. Als u een goede virusscanner wilt kopen, is het belangrijk te letten op dit ICSA Labs certificaat.

Welke virusscanners hebben al een ICSAlabs certificaat?

De meeste bekende makers van virusscanners hebben al een certificaat verkregen, waaronder Panda Security, Avira, Avast, Symantec, Kapersky, ESET, GFI enz. De meeste antivirus vendors zullen het certificaat vermelden of men kan het zelf ook opzoeken in de database van ICSAlabs: ICSA Labs certified products.

ICSA Labs test tegenwoordig niet alleen virusscanners. Op dit moment worden ook firewalls, SLL VPN, IPS netwerken, Ipsec, crypthografie en anti-spyware oplossingen  getest. Voor meer informatie over de werkzaamheden van ICSA Labs: ICSA Labs.

Gerelateerde onderwerpen: