Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

AVAST INTERNET SECURITY

Avast heeft natuurlijk met zijn Avast Free version een veel betere en completere versie ontwikkeld voor een hedendaagse computergebruiker, de Avast Internet Security suite.

avast internet securityIn een notedop kunnen we zeggen dat de Avast Internet Security 8 een flinke vooruitgang is ten opzichte van haar voorganger de Avast Internet Security 7 versie en natuurlijk de voorkeur heeft boven de Avast Free versie. Helaas, dit wil  nog niet zeggen dat dit de beste internet security oplossing beschikbaar is. Een beter alternatief is o.a. de Kaspersky Internet Security suite of de Emsisoft Internet Security package.

Wat is er bijzonder aan de Avast Internet Security 8?

De Avast Internet Security 8 beschikt over een aantal uitstekende gereedschappen die het surfen op het internet veel veiliger zal maken:

 • De Avast Internet Security 8 oplossing is onder andere uitgerust met een SafeZone. Dit is een geïsoleerd virtueel privévenster dat op uw bureaublad wordt geplaatst. Hier binnen kunt uw gevoelige financiële transacties veilig uitvoeren. Wanneer u online betalingen verricht voor het kopen van producten op veilingsites, het kopen van tickets etc., binnen de safezone kan niemand achter u gegevens komen.
 • Bovendien beschikt u over een ingebouwde, stille firewall. Deze blokkeert hackers en andere ongeoorloofde toegangspogingen. Hierdoor voorkomt u  dat gevoelige persoonlijke gegevens van uw pc worden gestolen. Bovendien worden ongewenste e-mail en phishing-aanvallen voorkomen door zeer goede ingebouwde antispam engine.
 • Heel bijzonder is toch de Sandbox. Hiermee onderscheidt Avast zich van de concurrenten. Met behulp van de Sandbox module kunt u veilig surfen op het internet en zelfs hier risicovolle programma’s virtueel uitvoeren buiten uw pc!  Avast heeft  internet-, IM- en P2P-schilden die u verder beschermen op o.a. sociale netwerken (Facebook, Twitter e.d.), online datingsites, chatprogramma’s of sites voor peer-to-peer-bestandsdeling. Zeer innovatief! Toch, biedt dit niet de zelfde bescherming als een vpn service.
 • De Avast Internet Security oplossing is gebouwd op cloudtechnologie waardoor een real-time bescherming zeer effectief mogelijk is en virus signatures onmiddelijk worden doorgegeven zodra deze bekend zijn bij het virus onderzoekscentrum van Avast. Ook de waarschuwingsdienst van Avast over gevaarlijke bestanden is gebaseerd op deze cloudtechnologie.
 • De malware scanner van de Avast Internet Security 8 software is ook van uitstekende en beproefde kwaliteit. Deze beschermt u tegen alle vormen van malware en spyware. AV-Comparatives heeft deze malware scanner al een aantal keren onafhankelijk getest en een zeer goede Advanced+ score gegeven.

Wat ontbreekt er aan de Avast Internet Security software?

 • Een component ontbreekt, namelijk een behavioral malware scanner die verdachtige activiteiten onmiddelijk kan herkennen en niet afhankelijk is van een virus definitie of signature update.
 • Parental controls voor het bewaken van het internet-  en computergebruik van de kinderen.
 • De scanning is nog iets aan de langzame kant, daarnaast is het gewoon zo dat de Avast malware scanner niet tot de beste behoort. Wanneer we onze lezers vragen om geld te investeren in een goede internet security oplossing, dan moet het wel tot de beste oplossingen behoren. De Avast Internet Security 8 behoort niet tot de top.

Conclusie:

Onmiskenbaar is de Avast Internet Security 8 een goed product. Een veel en veel beter product dan de beperkte Avast gratis editie. Toch behoort deze niet tot de beste internet security suites. Het is beter om uw beurs open te trekken voor een van de volgende alternatieven:

 1. Bitdefender Internet Security 2014
 2. Emisoft Internet Security package
 3. Avira Internet Security 2014

Wilt u toch de Avast Internet Security 8 software kopen?

Koop hier Avast Internet Security 8 met een flinke korting!

Gerelateerde artikels:

[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/internet-security/avast-internet-security/” name=”Avast Internet Security” description=”Wat is er mis met de Avast Internet Security 8 software?” rev_name=”Avast Internet Security 8″ author=”Veer Dehaas” pubdate=”2013-09-23″ user_review=”2″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]

Referentie:

Mike Williams, Avast! Internet Security 8 Review, BetaNews, 01-04-2013