Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

NORTON INTERNET SECURITY

Waarom ik niet kies voor de Norton Internet Security software?

Vele lezers hebben me gevraag waarom ik niet schrijf over de Norton Internet Security software en deze software niet aanbeveel. In dit artikel zal ik onderbouwen waarom ik liever voor een ander product kies. Het Norton Internet Security pakket is het vlaggeschip van de Symantec Corporation. Het bevat alle toeters en bellen die man kan verwachten van de beste computerbeveiliging software van Symantec, maar er zijn een aantal kanttekeningen.

Norton Internet SecurityDit is nogal een lang betoog, ik begin daarom met een beknopte samenvatting: De Norton Internet Security software is ontwikkeld door de software gigant Symantec die nogal veel kritiek heeft gehad over de manier hoe ze met haar klanten omsprong en software ontwikkelde. De Norton Internet Security scoort over het algemeen lager dan haar concurrenten in vergelijkende antivirus tests. Het is verstandiger om uw zuur verdiende geld te investeren in een beter product van een kleiner, innovatiever en sympathieker bedrijfje, zoals de nederlandes SurfRight die o.a. bekend is geworden met de HitmanPro. Wilt u een volwaardig, vergelijkbaar en beter alternatief voor de Norton Internet Security? Dan zou ik kiezen voor de Bitdefender Internet Security software. Goed, laat ik nu deze argumenatie eens verder uitspitten. Er valt namelijk veel te zeggen over de Symantec Corporation.

De Symantec Corporation domineert vooral in de V.S. en haar dominante positie heeft bewezen haar arrogant te maken ten aanzien van de uiteindelijke belangen van haar klanten. Het is een feit dat Symantec samenwerkte met de FBI. De FBI heeft dit officiëel bevestigd. Deze samenwerking had als doel om een specifieke keylogger die hoogstwaarschijnlijk de FBI zelf had ontwikkeld met rust te laten.

norton internet security reviewHet ging om de zogenaamde Magic Lantern keylogger die via een trojaans paard op computers werd gezet. De Norton antivirus en internet security software liet deze aanval op computers toe. Het is niet duidelijk wat de surveillance kracht was van deze keylogger en in hoeverre deze verder misbruikt en aangepast werd door hackers die daar een luchtje van kregen. Dit schandaal maakt voor mij de bedrijfsethiek twijfelachtig en roept verdere vraagtekens op sinds Edward Snowden het NSA schandaal aan het licht heeft gebracht. In hoeverre kan ik daadwerkelijk  de Norton Internet Security suite volledig vertrouwen wanneer het duidelijk was dat de Symantec Corporation belangen heeft die de privacy en veiligheid van haar klanten overstijgen? Wat men ook van deze kwestie denkt, de reputatie van Symantec is twijfelachtig.

Aangezien de Symantec Internet Security software en vooral ook de originele Symantec Antivirus software de markt zoveel domineert, hebben hackers en crackers gezocht naar veiligheidslekken ook wel kwetsbaarheden in de code gezocht waardoor ze via deze veiligheidslekken een computer infecteerden en vervolgens in het ergste geval de Symantec antivirus software uitschakelde. Dit zijn nogal beschamende feiten die men makkelijk boven water kan halen door eens de vulnerability database van Secunia te doorspitten. Eenvoudig uitgedrukt,  door gebruik te maken van Norton Internet Security software met onbehandelde kwetsbaarheden kan men besmet raken met malware!  Los van het feit hoe groot de risico’s uiteindelijk waren, deze wapenfeiten zijn niet vleiend en bouwt niet echt de ingedeukte reputatie van de Symantec Corporation weer op.

norton internet security recensieTen slotte, de Symantec Corporation is een gigantisch software bedrijf die elke markt wil domineren door o.a. aggressieve acquisities. Oorspronkelijk komt de term Norton van het bedrijf Peter Norton Computing dat Symantec in 1990 opkocht van Peter Norton. Peter Norton had een bedrijfje opgezet met veel kennis en verwierf met de lancering van de Norton Commander veel bekendheid. Deze kennis kocht Symantec gewoon op. De naam Norton verwerkte Symantec vervolgens in haar antivirus pakketten. Een ander voorbeeld is het bedrijf PC Tools. PC Tools was een specialist op het gebied van utility software ontwikkeling en had een zeer populaire anti-spyware programma, de Spyware Doctor. Symantec heeft besloten om de PC Tools merk op te heffen. De kennis wordt zoals het mooi heet geïncorporeerd in Symantec’s eigen software. Op zich is hier niks mis mee, maar ik heb niks op van bedrijven opslokkende mega-corporaties. Ik wil liever mijn zuur verdiende geld steken in een meer sympathieker, innovatiever en kleiner bedrijf dat zich alleen specialiseert op datgene wat daadwerkelijk het belangrijkste is, het beveiligen van mijn computer.

alternatief voor norton internet security Voorbeelden van kleinere innovatieve security bedrijfjes zijn Emsisoft en SurfRight. Natuurlijk gaat mijn voorkeur naar de nederlandse SurfRight en haar vlaggenschipje, de HitmanPro in combinatie met de HitmanPro.Alert module. De software is ook veel goedkoper en scoort beter in vergelijkende tests dan de Norton Internet Security suite.

Bent u op zoek naar een internet security oplossing die volledig gelijkwaardig en beter is dan de Norton Internet Security suite?

Op basis van de vergelijkende antivirus testrapporten van vooral AV-Comparatives en AV-Test zijn de volgende internet security oplossingen beter in het detecteren en verwijderen van malware:

 

Wat zeggen anderen over de Norton Internet Security software?

Op Youtube kunt u andere goede youtube reviews vinden over de Norman Internet Security Suite. Over het algemeen zijn de reviews over de Norton Internet Security 2013 en 2014 zeer positief.

Hier volgt een review van MalwareGeek, hij was niet onder de indruk van deze software en faalde in zijn tests.


Hier volgt een andere videodemonstratie die in detail de Norton Internet Security 2014 laat zien:


[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/internet-security/norton-internet-security/” name=”Norton Internet Security” description=”Waarom is de Norton Internet Security suite van de Symantec Corporation niet mijn favoriete programma voor het beveiligen van mijn computer?” rev_name=”Norton Internet Security ” author=”Veer Dehaas” pubdate=”2013-11-29″ user_review=”3″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]

Bronnen: