Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

KASPERSKY

Kaspersky is de meest toonaangevende ontwikkelaar van anti-malware programma’s. Dit IT-beveilingsbedrijf behoort tot de top 4 in de wereld en scoort altijd uitstekende in vergelijkende antivirus tests. Kaspersky staat ook bekend onder de naam Kaspersky Lab. Deze naam verwijst naar het onderzoekscentrum c.q. laboratorium die dagelijks alle mogelijke internet bedreigingen en nieuwe ontdekte malware varianten onderzoekt. Kaspersky heeft 2700 specialisten in dienst  en heeft 30 regionale kantoren rondom de wereld. Het hoofdkantoor bevind zich in Moskou.

kasperskyDe eigenaar en oprichter van het bedrijf is Eugene Kaspersky. Hij begon zijn bedrijf in 1997 met de lancering van Kaspersky Anti-Virus. Dit antivirus programma werd uitstekend ontvangen en zorgde voor een snelle opmars van dit bedrijf. Op dit moment hebben meer dan 300 miljoen mensen over de hele wereld een programma van Kaspersky in gebruik. De meest populaire Kaspersky oplossing is de Kaspersky Internet Security 2015 suite. Deze uitstekende oplossing kan complexe banking trojans, rootkits en ransomware varianten makkelijk opsporen en geheel verwijderen.

kaspersky labs discoveriesIn 2012 kreeg het bedrijf veel media aandacht door de ontdekking en analyse van de uiterst gevaarlijke en complexe Flame-virus. Deze virus bevatte meederde malware modules zoals een keylogger en een eigen zelfdestructie module om zonder sporen te verdwijnen van de computer. De Flame-virus werd ingezet als een cyberwar wapen en vertoon veel overeenkomsten met de Stuxnet worm die het Iraanse wapenprogramma saboteerde. Andere bekende ontdekkingen en analyses van Kaspersky Lab gaan o.a. over de Fanny spionageworm en de Uroburos Snake Virus.

Kapsersky Lab heeft altijd een uitstekende analyses gepubliceerd over deze complexe modulaire malware varianten, waaronder ook het Politie virus en Ukash virus waar de nederlandse internetgebruikers meer last van hebben gehad. Deze analyses worden gezet op de eigen blog. Hier is een voorbeeld: Kaskersky Lab over de Mask. Kaspersky heeft ook een eigen Webcast waar verschillende Kaspersky experts nieuwe bedreigingen analyseren.

Aanbieding Kaspersky Internet Security 2015 editie!
cnet over kaspersky
De voornaamste concurrenten zijn vooral Bitdefender, Norton en Avira. Volgens de vergelijkende AV-comparatives, Virus Bulletin en AV-Test komen de producten van deze antivirus software ontwikkelaars het vaakst als beste uit de bus. Kaspersky is een van de meeste toonaangevende aanbieders van malware scanners.

Voor meer informatie:

[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/kaspersky/” name=”Kaspersky” description=”Wat is het belang van Kaspersky Lab? ” rev_name=”Kaspersky ” author=”Veer Dehaas” pubdate=”2014-05-02″ user_review=”5″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]