Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

MAC OPSCHONEN TIPS

Wilt u een Mac opschonen? U heeft het zeker al in de gaten… Helaas, een Mac is geen oneindig super werkende computer. Een computer van Apple, hetzij een Macbook, iMac of een Mac Pro monster kunnen af en toe ook een schoonmaakbeurt gebruiken.

Wilt u uw Mac opschonen en weer optimaliseren?

mac opschonenKijk, het is uiteindelijk onvermijdelijk dat u te maken zult hebben met een trager werkende mac wanneer u er gewoon veel en intensief op werkt. Dit komt door verschillende interne factoren die we in detail bespreken in het artikel: waarom werkt mijn mac trager? Door de boel weer even op te schonen en netjes te maken zal uw mac systeem goed doen. Het inzetten van software voor het opschonen en optimaliseren van uw Mac computer is zeer effectief en heeft vele verschillende voordelen, maar is uiteindelijk helaas niet gratis. We selecteren een aantal bekende programma’s die een gratis proefversie aanbieden. Deze kunt u hier downloaden, testen en vergelijken. Daarna kunt u zelf de balans opmaken welke Mac opschoner u wilt kopen of niet.

mac opschonen tipsDe meeste lezers gaan voor de bekende en totaal vernieuwde MacKeeper 3 van Kromtech. Deze software krijgt op dit moment op het internet de meeste aandacht. Misschien heeft u zelf al eens deze complete Mac software bekeken? Deze software bevat vele snufjes voor het beveiligen en optimaliseren van een Mac. Wat ik zelf als zeer handig beschouw is de technische Geek-on-Demand  module. U kunt gewoon contact leggen met een echte Apple gecertificeerde Mac geek. U kunt alle vragen bij hem neerleggen en kan u hulp bieden bij het opschonen en beveiligen van uw mac. Bovendien heeft deze software ook een zeer goede antivirus module. Hieronder ziet u een screenshot van de MacKeeper:

mackeeper  review
mac opschonen test
Waar kunnen uw Mac prestaties worden verbeterd? Wat maakt uw Mac traag?
 —————–
mac opschonen
mac opschonen opswat certifitied
 
De Mackeeper zit met genoeg snufjes voor een Mac opschonen makkelijk te maken. Naar onze mening zit de meerwaarde vooral in de verschillende security gereedschappen. Mac computers worden graag gestolen en helaas zijn ook meer en meer bevattelijk voor malware. Naar mate Mac computers meer en meer populair worden, zal er ook meer en meer malware worden ontwikkeld die Mac computers proberen te infecteren. Voor meer informatie: Mackeeper Review.

Een Mac opschonen, moet dat nu wel echt? 

Een Mac opschonen is het natuurlijk gevolg van het in gebruik nemen van uw Mac computer. Een Mac computer die intensief wordt gebruikt zal onderhouden moeten worden. Dit geldt eigenlijk alle zaken die we in bezit en in gebruik nemen. Hoewel een Mac met bijna religieuse toewijding wordt geprezen, is deze net als een Windows computer aan interne vervuiling en slijtage onderhevig. Het geregeld onderhouden en opschonen van uw Mac computer zal uw alleen maar voordelen opleveren. Het is een goede investering die u op lange termijn meer plezier met uw Mac computer zal geven. Een mac die niet wordt onderhouden zal trager worden. De MacKeeper is een uitstekende keus als het gaat om de beveiliging en optimalisatie van uw Mac computer.

Mac opschonen met de de rest van de TOP 4 Mac software programma’s:

Goed, Mackeeper staat op nummer 1 in de top 4, maar welke andere mac utility software alternatieven zijn er beschikbaar voor het opschonen van mijn Mac?

2. Een Mac opschonen met de CleanMyMac van MacPaw

Een ander zeer goed product om uw Mac mee te onderhouden is de CleanUpMyMac van MacPaw. MacPaw heeft een zeer goede reputatie opgebouwd met de ontwikkeling van goede software voor Mac computers. Om even kocht door de bocht te vliegen, deze mac software is ideaal voor het uitvoeren van een opschoonbeurt, maar mist de nodige extra’s. Vooral in termen van beveiliging. Dit maakt de CleanMyMac tot een vele blekere versie in vergelijking met de MacKeeper. Niettemin, is het een uitstekende pure mac cleaner!

mac opschonen met cleanmymac3

Klik om de CleanMyMac 3 te testen op de site van MacPaw!
mac opschonen

Maar goed, naast dat de Clean My Mac daadwerkelijk miauwt,  is deze trouwens ook een vrij goedkoop alternatief. Zeker, we kunnen u deze software aanbevelen om uw Mac mee op te kuisen als u verder niks meer wenst. Lees hier meer over de CleanMyMac van MacPaw: Informatie over CleanMyMac.

 

3. Een mac opschonen met de MacReviver van Reviversoft

macreviver software voor het opschonen van een macPrecies, Kromtech & MacPaw zijn niet de enigste software bedrijf die software ontwikkeld voor het opschonen van een mac computer. De MacReviver is een alternatief  en we raden onze lezers aan om onze recensie over deze mac utility software te lezen. Toch, deze software heeft nog niet zo veel jaren achter de rug. De reputatie is minder dan bovengenoemde merken. De MacReviver kan uw mac opschonen en versnellen en bevat ook een antidiefstal systeem. MacReviver beschikt over gemakkelijk te gebruiken functies om uw Mac even snel te maken als de dag dat u deze kocht.

mac reviver mac opschonen

Waar is uw mac systeem intern vervuild? Gratis Diagnose Scan met de MacReviver!

mac opschonen en optimaliseren met de Macreviver

download de macreviver hire

Een Mac opschonen met de MacReviver is zeer gemakkelijk in gebruik en zal het volgende voor uw Mac computer doen: de ReviverMac zal uw vervuilde harde schijf opschonen van ongebruikte bestanden en programma’s, waaronder dubbele bestanden, de junk files, de cache, logs etc. De ReviverMac zal ook uw boot volume opschonen en u kunt gemakkelijk programma’s verwijderen. Bij normaal gebruik van uw Mac computer zal de harde schijf en uw systeem meer en meer vervuild raken. Dit zal de prestaties van uw Mac computer niet ten goede komen en uw systeem uiteindelijk trager maken. Door gebruik te maken van de ReviverMac zal het opschonen van uw Mac computer kinderspel worden en uw Mac sneller worden. We raden u aan om een gratis diagnose uit te voeren op uw Mac computer om te zien wat de status is van uw Mac computer.

 

4. Een mac opschonen met de Stellar CleanUp Mac software

Bekijk en evalueer ook eens de SpeedUp Mac software van Stellar en vergelijk deze met de CleanMyMac. Hieronder ziet u een screen shot van hoe de SpeedUp Mac software er uit ziet van Stellar. U kunt deze ook gratis testen door te klikken op de download knop. Deze software is ook populair en wordt veel gebruikt bij het schoonmaken van een Mac computer.

opschonen van een mac computer

Wat is de status van uw Mac computer? 

mac schoonmaken en opschonen

Wat zijn de systeem vereisten voor het Mac opschonen met Stellar SpeedUp Mac?

  • Besturingssysteem: Mac OS X Lion, 10.3.9 of later
  • Processor: Intel, PowerPC (G3 of later)
  • Geheugeh: 1 GB
  • Harde schijf: 25 MB vrije ruimte

Ten slotte, een nieuwe speler op de markt is Detox My Mac, een grappige naam voor een nieuwe Mac cleaner. Niettemin, kunnen we zeggen dat het bedrijf achter de Detox My Mac! nieuw is en de reputatie nog niet duidelijk is. De software van CleanMyMac of MacReviver heeft dan toch duidelijk onze voorkeur voor het opschonen van een mac. 

 

Voor meer informatie over Mac opschonen en versnellen:

Heeft u geen Mac, maar Windows? Lees dan ons artikel over Windows 7 sneller maken.

 

——————————————————–
Dit artikel over het opschonen van een Mac is een bijdrage van: 

Rens Smit

BredaNetherlands

advies bij het opschonen van een Mac computer