Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

OnyX Mac

OnyX Mac Review

OnyX Mac is een mac optimalisatie programma van Titanium Software. Het probleem is dat er weinig informatie beschikbaar is over de aard van Titanium software. Het is waarschijnlijk ontwikkeld door een fransman toch kunnen we dit niet met zekerheid zeggen. Ondersteuning van de Onyx Mac software zal via de forum moeten verlopen. Het programma is gratis en je kunt er mee doen wat je wilt. Het is dus daadwerkelijk freeware en het ironische is dat de maker geld probeert te verdienen met het aanbieden van een (veel betere) concurrent: de Mackeeper.

Wat kan de OnyX Mac software voor me betekenen?

onyx macDe OnyX mac applicatie zal een S.M.A.R.T. systeem scan uitvoeren voor het controleren van de harde schijven. Wanneer er problemen worden gedetecteerd, zal er de mogelijkheid zijn om het probleem te repareren. De OnyX Mac software kan meer dan alleen de harde schijf repareren. Het kan ook toestemmingen, de zogenaamde permissions, repareren van je mac systeem. Dit is een veel voorkomend probleem bij Mac computers. Daarnaast kan deze mac cleaner ook de browsers, de cache en andere settings opschonen.  Concluderend kan men zeggen dat het een handig gereedschapsdoosje is voor het optimaliseren van een mac computer. Toch, een complete oplossing voor het opschonen en optimaliseren van een mac computer is het niet. De waarde van de OnyX zit vooral in de geavanceerde opties: het uitvoeren van custom scripts en het repareren van de harde schijven.

De nadelen van de OnyX Mac:

  • Het is freeware zonder garantie noch ondersteuning.
  • Geen erkende software ontwikkelaar of erkend bedrijf.
  • Handige snufjes, vooral de advanced settings, maar niet compleet.
  • Belangrijkere mac antivirus of andere security opties ontbreken.
  • Bevat geen mac data recovery module.
  • Kan niet automatisch op de achtergrond werken.

Conclusie: over het algemeen gebruiken we als vuistregel om geen gratis software van niet erkende software vendors te downloaden en te gebruiken. Er zijn betere alternatieven die je beter kunt evalueren wanneer je de mac computer wilt optimaliseren en beveiligen. Twee betere alternatieven zijn de Clean My Mac software van MacPaw en de nog completere MacKeeper van Kromtech. De laatste bevat een erkende virusscanner mac kan gebruiken voor het opsporen en verwijderen van malware.

Gerelateerde artikels:

 

[schema type=”review” url=”http://computeropschonen.com/mac-opschonen/onyx-mac/ ” name=”ONYX MAC” description=”Wat is er mis met de Onyx Mac?” rev_name=”Mac utility software van Titanium Software” author=”Veer Dehaas” pubdate=”2013-11-18″ user_review=”1″ min_review=”1″ max_review=”5″ ]