Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

MONITORING SOFTWARE

Monitoring software is nogal een brede term die zeer veel ladingen dekt. Het staat immers voor een programma dat in staat is om computers of andere apparaten te monitoren ofwel in de gaten te houden. De naam van zo’n programma kan nogal flink verschillen naar gelang de doelstelling en ook wie je in de gaten wilt houden.

monitoring softwareAls het gaat om kinderen, dan praten we om parental control software.  Dit is monitoring software die specifiek is ontwikkeld voor ouders om de computer activiteiten van kinderen mee in de gaten te houden. Toch, kan men gerust zeggen dat zo’n programma ook als spy software kan worden beschouwd. In feite is monitoring software een mooiere en lievere term voor spy software. Als het bijvoorbeeld gaat om het in de gaten houden van mobiele apparaten, zoals smart phones, dan praten we al snel in termen van mobile spyware of een mobile spy. Dit type monitoring software wordt ook ingezet om kinderen mee te monitoren en af te luisteren. Daarnaast wordt deze software ook ingezet om werknemers mee te bespieden. Heb jij een telefoon op de zaak? ( ;

Als het gaat om medewerkers die werken op een computer op de zaak, dan praten we over network monitoring software voor systeem-beheerders. Gewoon weer een zeer mooie term voor het (vaak in het geheim) bespioneren van medewerkers binnen een bedrijf. Vele bedrijven zijn bang voor bedrijfsspionage en zetten daarom een mobile spy of network monitoring software in om er voor te zorgen dat geen bedrijfsgeheimen worden gelekt. Misschien iets voor de NSA?

Selectie van de beste monitoring sofware:

– voor het in het geheim afluisteren van smart phones?

  • Als het gaat om monitoring software voor het afluisteren en volledig monitoren van smart phones, dan zou ik de mSpy Mobile Spy eens verder bekijken. Je zou deze kunnen vergelijken met de FlexiSpy.

– voor het ongemerkt bespieden van iemand achter de computer?

  • Als het gaat om spy software voor het volledig en stiekem monitoren van een computer, dan zou ik ook nog eens de software van eens mSpy bekijken. mSpy heeft ook prachtige oplossingen voor het bewaken van Windows en Apple Mac desktops en laptops. Voor meer info: mSpy homepage!
  • Andere uitgebreide desktop monitoring software voor het monitoren van kinderen en werknemers zijn ontwikkeld door SpyrixPC Pandorra en PC Tattletale.

– voor het best beheren van de computers van de kinderen en het bewaken van hun internet gedrag?

  • Als het gaat om het om zuivere parental control software, dan zou ik mSpy Parental control software eens evalueren of een programma van Spyrex software kopen. Spyrex Software heeft de Spyrex personal monitor ontwikkeld die zeer goed kan ingezet worden voor het monitoren van kinderen en medewerkers. Deze software komt wel met een aardig prijskaartje: Spyrex personal monitor
  • Deen ander bedrijf is Retina X Studios.  Voor meer informatie: Retina X Studios Monitoring Software.
  • Een andere manier is om dit toe doen met behulp van een goede en complete internet security oplossing. Vele A-merken waaronder Kaspersky en Bitdefender hebben een parental control module toegevoegd in hun software. In dat geval kunnen we van harte de Kaspersky Internet Security software aanbevelen.

– voor het monitoren van een bedrijfsnetwerk?

  • Wil je geen mensen monitoren en alleen de computers zelf monitoren, dan zou ik  de CCleaner Network Professional Edition of de AIDA64 software eens bekijken. Als het gaat om een volledige hardware infrastructuur van een bedrijf, dan is een enterprise solution, de Nagios XI een aanrader.

 

We verzamelen gaag feedback van onze lezers. Wat is jullie ervaring met monitoring software? Aanbevelingen?

[schema type=”product” url=”http://computeropschonen.com/monitoring-software/” name=”Monitoring software ” description=”Wat is monitoring software precies? Wat is de beste monitoring software beschikbaar en welke past het beste bij mij?” single_rating=”5″ agg_rating=”123″ ]

 

——————————————————–
Dit artikel over het register opschonen is een bijdrage van: