Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Windows Register Vervuiling

Windows register vervuiling is een sluipend proces. Tijdens het werken op de computer worden er constant wijzigingen in het register doorgevoerd. Het is een kwestie van tijd, maar ten slotte raakt het Windows register meer en meer vervuild. Had u al gemerkt dat hoe langer u uw computer heeft, hoe trager hij werkt en hoe meer hij vastloopt? Vaak wordt dit veroorzaakt door problemen in het register die zich in de tijd ophopen.

Waarschuwing: er zijn veel slechte registry cleaners online verkrijgbaar! 

Klik hier voor meer info over een uitstekende registy cleaner.

 

Hoe kan het Windows register vervuild raken?

1. Het installeren en verwijderen van software en vooral malware laat fragmenten achter in de vorm van corrupte restbestanden, zwevende opstarttaken, kapotte stuurprogramma’s en systeem-fouten die zich ophopen in het Windows register. Indien dit niet onder controle wordt gehouden, wordt uw systeem steeds onstabieler, langzamer, en crasht het veel vaker. Volgens de theorie zorgt een vervuild register voor een drastische afname van de Windows prestaties omdat een vervuild Windows register een groter beslag legt op de kostbare systeembronnen. Het is daarom belangrijk om het register schoon te maken. Aanbeveling: Lees hier meer over het opschonen van het Windows Register.

Het Windows register is zeer gevoelig en men moet er voorzichtig mee omgaan. Het is het beste om niet zelf handmatig met het register te knoeien aangezien een foute ingreep desastreuze gevolgen kan hebben. Het is daarom  op basis van veel onderzoek dat we u dan ook een gratis register diagnose scan aanraden met een register cleaner, van een erkende software ontwikkelaar. Deze software is een eenvoudig antwoord op uw registerproblemen. Het voert een grondige scan van uw register uit op zoek naar foutjes en conflicten, en daarna herstelt en optimaliseert de software het  register, met topprestaties en stabiliteit als resultaat. Regelmatige scans houden uw register “schoon” en verhogen de prestaties en stabiliteit van uw systeem behoorlijk. U ziet onmiddellijk een verhoging van de snelheid en een vermindering van de systeemconflicten. Goede en betrouwbare registry cleaners zijn de Fast Computer CleanerPC Mechanic en de Registry Reviver.

windows register met malware vervuild2. Zoals al eerder gezegd, het register moet vooral worden opgeschoond wanneer deze overhoop is gehaald door een computer virus of een andere malware variant zoals spyware. In dit opzicht kunnen Windows register problemen te maken hebben met internet security en computerbeveiliging. Het is daarom ook van uiterst belang om stil te staan bij het belang dat u heeft in de bescherming van uw internet privacy. Het verstandig is om te investeren in een goede virusscanner om het Windows register, het hart van uw computer, te beschermen. Niemand wil dat een virus zich verstopt in het Windows register van de computer om vernieling aan te richten. Dit houdt probleem vaak verband met verdachte Windows processen en file extensies die het Windows register vervuilen. Bent u ongerust of uw Windows register is besmet met malware?

scan het register op malwareVerwijder mogelijke malware met een complete malware scanner met antispyware technologie! Voor meer informatie: Wat zijn de beste malware scanners op dit moment?

Voor meer informatie over het opschonen van het register, raden we u aan het volgende artikel te lezen met meer advies over het schoonmaken van het register: Register Opschonen.

Relevante links voor meer informatie omtrent het onderwerp:

Een lijst met bekende registry cleaners:

Protected by Copyscape Duplicate Content Penalty Protection

Friend of WOT