Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

WIN32

Win32 error?

Een stappenplan voor het begrijpen en aanpakken van een Win32 probleem.

Een Win32 foutmelding is een standaard computer error die voornamelijk voorkomt op Windows computers met versie 95, 98, en 2000 gedurende het surfen op het internet. Desalniettemin kunnen Win32 gerelateerde foutmeldingen ook optreden in andere Windows besturingssystemen. Bovendienwordt Win32 exe ook vaak in verband gebracht met malware (worm, trojan), en zoals b.v. vooral de beruchte Conficker Virus. ComputerOpschonen heeft een stappenplan opgezet om hier een beetje mee uit de voeten te kunnen komen.

WIN32 STAPPENPLAN

Hierbij volgt een concreet stappenplan die u kunt volgen wanneer u met een Win32 gerelateerde foutmelding te maken heeft op uw computer.

Stap 1. Installeer alle Driver Updates.

Uw Win32 foutmelding kan te maken hebben met een hardware incompatibiliteitsprobleem. Zorg ervoor dat al uw pc hardware device drivers up to date zijn. Voor meer informatie over drivers kunt het volgende artikel lezen: het nut van een driver scanner.

Wat is eigenlijk de status van de drivers op uw computer? Voor meer concrete info en een gratis driver scan voor het controleren van de status van uw pc drivers, klik dan hier om meer te lezen over een Driver Scanner.

Stap 2. Installeer alle Windows Updates.

Een Win32 error kan te maken hebben met een missende Windows software update op uw computer. Zorg ervoor dat uw Windows computer alle updates heeft. Heeft u geen idee van de status van wel of niet geinstalleerde updates, kunt u de gratis Baseline Analyzer gebruiken van Microsoft of Secunia’s gratis Personal Software Inspector.

Stap 3. Scan uw computer op malware.

Win32.exe en een Win32 error worden vaak in verband gebracht met mogelijke malware infecties. Vooral de beruchte Win32/Conficker worm is dit jaar veel in de media besproken en heeft veel schade veroorzaakt.  Zorg er voor dat uw computer niet besmet is door deze worm, een Trojan of andere malware varianten door het aanschaffen van een gedegen antimalware programma.

Stap 4. Harde schijf is corrupt.

Wanneer de harde schijf corrupt of beschadigd is kan dit vele verschillende foutmeldingen provoceren aangezien het moelijker is voor uw pc om de informatie te kunnen lezen die opgeslagen is op de harde schijf van uw pc. Draai scandisk en defragmenteer uw harde schrijf voor het controleren voor moglijke fouten in uw harde schijf. Harde schijffragmentatie is een noodzakelijk gegeven en een defrag is geregeld nodig. Klik hier voor meer informatie over harde schijffragmentatie en defragmentatie.

Stap 5. Windows compabilitietskwesties omtrent versies en bits

Wanneer de foutmelding optreedt wanneer u een programma probeert te laden of een bestand probeert to openen die niet geschikt is voor uw Windows versie, kan deze foutmelding optreden. Hoewel de meeste oudere programma’s en bestanden die geschikt zijn voor oudere Windows versies, meestal ook gewoon goed werken onder een nieuwere Windows versie, is dit helaas niet altijd het geval. De Win32 foutmelding treedt vooral op met oude MS-DOS programma’s of wanneer u een programma, voor een Windows 64-bit versie, opstart in een 32-bit Windows versie. Daarnaast kan deze error voorkomen wanneer uw een oud pc spelletje opstart in een nieuwe Windows versie. Lees het document CH000587 wanneer u meer informatie wenst over hoe uw oude pc games kunt spelen in nieuwere Windows versies. Wanneer de Win32 foutmelding verscheen gedurende de download van een bestand, probeer een nieuwe poging tot download. Misschien was het bestand tijdens de download beschadigd geworden en nu corrupt. Wanneer het Win32 probleem opnieuw optreedt, ga naar een andere download bron c.q. website, misschien is het aangeboden bestand ter download corrupt. Misschien ook wel verstandig om het register te cleanen van zwevende en corrupte bestanden.

Vergeet ook niet het Windows register te checken op vervuiling en interne systeem-fouten met een registry cleaner.

Gerelateerde artikels:

We hopen dat deze informatie over de WIN32 problematiek handig is en u heeft geholpen. U bent welkom om ons een reactie te geven over de informatie om onze site computeropschonen te verbeteren.

Go to HomePage

Friend of WOT

Protected by Copyscape Duplicate Content Detection Software