Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

SSD-SCHIJF

Wat is de beste SSD-schijf voor mijn laptop of desktop?

beste ssd schijfHet kopen van een goede SSD-schijf en het vervangen of complimenteren van een oude HDD schijf voor een SSD-schijf is een van de beste investeringen die je kunt doen. Een Solid State Drive maakt elke computer een stuk sneller en betrouwbaarder. Er zijn vele verschillende SSD-schijven die je kunt kopen, maar ik selecteer hier alleen de beste SSD-schijven met een betaalbare prijs. Het prijsverschil tussen de beste en een middelmatige SSD-schijf is verwaarloosbaar. De beste SSD-schijf voor de veeleisende gebruiker is de Samsung 850 EVO met 1 TB aan opslagcapaciteit.

Seagate hybride SSD+HDD Een uitstekende goedkoper compromis, die het beste geschikt is voor laptop gebruikers, die maar over 1 harde schijf slot beschikken, is de Seagate Solid State Hybrid Drive harde schijf voor laptops. Deze SSHD combineert de sterke punten van de SSD en de HDD in één zeer betaalbare en krachtige hybride schijf. Deze SSHD maakt gebruik van Seagate Adaptive Memory-technologie om SSD-achtige prestaties te leveren…….

Goed, maar laten weer terug gaan naar de echte 100% SSD-schijf van Samsung. Deze is beter, stabieler, stootbestendiger, stiller, wat duurder en razendsnel. Deze schijf heeft een leessnelheid van 540 MB/sec en een schrijfsnelheid van 520 MB/sec. Het is verder voorzien van een Serial ATA/600 interface, een Samsung MGX Controller, en 256 MB Low Power DDR3 SDRAM cache geheugen.

De opslagcapaciteit van SSD-schijven wordt steeds groter. Belangrijker is om te kijken naar het cachegeheugen dat er ervoor zorgt dat de bestanden die je wilt lezen of schrijven tijdelijk wordt opgeslagen. Dat is belangrijk wanneer je zeer grote programma’s gebruikt, zware spellen speelt en veel vertoeft in virtuele werelden. De standaard is op dit moment 64MB, maar zoals al eerder aangegeven, de Samsung 850 EVO beschikt over 256 MB cache geheugen.

Bovendien Samsungs flashgeheugen wordt vervaardigd volgens een innovatieve 3D V-NAND-architectuur, waarbij de cellen in 32 lagen boven elkaar liggen. Het resultaat: een hogere dichtheid en betere prestaties bij een kleiner formaat. Er wordt korte metten gemaakt met de dichtheidslimieten van de conventionele vlakke NAND-architectuur.
Bovendien ontvang je een unieke garantie van vijf jaar. Deze SSD behoort dan ook tot de betrouwbaarste opslagapparaten. Met de 850 EVO gaat de batterij van je laptop duidelijk langer mee. De SSD-schijven zijn ideaal om snel in een laptop te klikken. Het is vrij makkelijk om een laptop te voorzien met een extra SSD-schijf. De Samsung 850 EVO laat zich super eenvoudig toevoegen.

beste ssd alternatiefEen andere optie is, wanneer je budget beperkt is, om de oude harde schijf te behouden en de SSD naast deze harde schijf te plaatsen. Zo kun je kiezen voor een wat kleinere en goedkopere SSD van Samsung, met minder opslagcapaciteit. Daar kun je dan het besturingssysteem en de programma’s op zetten, zodat deze snel opstarten. De harde schijf behoudt je dan voor het puur opslaan van bestanden of je complimenteert deze met een vette externe harde schijf.

Als je niet beschikt over extra plaats voor je SSD schijf en je moet de oude schijf volledig vervangen, dan zou je kunnen overwegen om een SSHD (Solid State Hybride Schijf) te kopen. SSHD’s combineren de sterke punten van de SSD en de HDD in één betaalbare en krachtige hybride schijf. Het zal je verbazen hoe weinig je betaalt voor prestaties op SSD-niveau in jouw laptop of desktopcomputer. En omdat SSD de sterke punten van zowel HDD- als SSD-technologie combineert, krijg je de gecombineerde betrouwbaarheid van beide producten in een solid state hybride schijf. SSHD’s zijn geschikt voor de pc en Mac en goedkoper dan pure SSD-schijven. De Seagate® SSHD schijven zijn van uitmuntende kwaliteit en ontworpen voor gebruik in ieder standaard desktop-of laptopsysteem. Anders dan andere hybride-oplossingen, hoeven er geen speciale stuurprogramma’s of software geïnstalleerd te worden. Het wordt net als een harde schijf geïnstalleerd en werkt hetzelfde, alleen sneller! De Seagate – 1TB – 8GB Hybrid – Laptop 2.5 inch schijf is de beste keuze in termen van uitmuntende kwaliteit en de prijs!

seagate SSHD ( SSD+HDD)Als het gaat om desktops dan zul je moeten kijken of een 2.5 inch SSD of SSHD formaat er in kan worden geplaast. Vaak kan er alleen een 3.5 inch formaat in worden geklikt. De meeste SSD formaten zijn nu in 2.5 inch, vandaar dat de meeste desktop gebruikers een adapter moeten kopen om de 2.5 inch SSD schijven toe te voegen. Wanneer je de Seagate – 1TB – 8GB Hybrid – Desktop 3.5 inch schijf koopt, heb je dit probleem niet. Voor meer informatie: Seagate SSHD desktop!

Natuurlijk, er zijn vele verschillende andere SSD en SSHD harde schijven. De bovengenoemde zijn de beste volgens mijn eigen onderzoek naar testresultaten en recencies, maar je bent natuurlijk vrij om zelf op onderzoek uit te gaan. Persoonlijk, vind ik de site van Paradigit uitstekend, ze geven veel goede raad over het kopen van harde schijven. Ik zou daar naar toe gaan als je op zoek bent naar goede informatie over SSD-schijven: Paradigit.

paradigit SSD schijf kopen

 

Gerelateerde artikels: