Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Xlive.dll probleem? Lees wat moet u moet weten en doen!

Xlive.dll foutmeldingen kunnen optreden tijdens het installeren van software, tijdens het starten of afsluiten van Windows of het installeren van Microsoft Windows. De oorzaak van een Xlive.dll error wordt veroorzaakt door een corrupte Xlive.dll of de verwijdering van dit Windows DLL bestand.

De context waarin de xlive.dll foutmelding optreedt is belangrijke informatie in het oplossen van dit probleem. In sommige gevallen deze foutmelding kan wijzen op een Windows register probleem, een malware issue of een hardware probleem. Wanneer u Windows optimalisatie software heeft, kunt u gemakkelijker zien waar het probleem ligt. We raden u aan om uw systeem te scannen met goede Windows optimalisatie software voor het repareren, verzorgen en onderhouden van uw computer. Voor meer informatie kunt u het volgende artikel lezen:  goede Windows optimalisatie software.

Hoe kunt u een Xlive.dll error oplossen?

Hier volgt een stappenplan die u kunt volgen voor het opspeuren en oplossen van uw Xlive.dll probleem. U kunt Windows in de veilige modus opstarten en draaien wanneer u niet in staat bent om uw Windows normaal op te starten door een Xlive.dll error.

 1. Het is geen aanrader om Xlive.dll te downloaden van een DLL download website. Xlive.dll download? Niet doen! Wanneer u een kopie wilt hebben van deze Windows DLL ga naar de originele, legitieme bron en verkrijg daar de laatste versie.
 2. Download Games for Windows Live. Door het installeren van dit bestand van Microsoft zal er een nieuwe installatie van xlive.dll plaatsvinden en hopelijk zal hiermee het probleem mee worden opgelost.
 3. Kijk of u de Xlive.dll in de prullenbak kunt vinden. Misschien heeft u het bestand per ongeluk verwijderd. U kunt dan het bestand gemakkelijk weer herstellen en terugplaatsen waar die oorspronkelijk stond. Herstart de computer en als het goed is, is het probleem dan opgelost.
 4. Weet u zeker dat u Xlive.dll per ongeluk heeft verwijderd en deze is niet meer terug te vinden in de prullenbak? Dan zult u data recovery software moeten gebruiken voor het terughalen van dit bestand.
 5. Maak gebruik van een Windows registry cleaner voor het opschonen van het register, het repareren van de beschadigde Xlive.dll bestand en het verwijderen van ongeldige Xlive.dll entries. Lees hier meer over een goede registry cleaner: de beste registry cleaner?
 6. Controleer uw computer met uw virusscanner op malware. Het is mogelijk dat de Xlive.dll beschadigd is geworden door een virus infectie. Het is ook mogelijk dat de malware zich heeft vermomd als een Xlive.dll bestand.
 7. Het is mogelijk dat de Xlive.dll bestand heeft te maken met een verouderde driver van uw videokaart of een ander hardware device. Vandaar als u de foutmelding kreeg terwijl u een spelletje probeerde te spelen kan het te maken hebben met een verouderde driver van hardware op uw computer die uw via een driver scanner kunt traceren en updateren. Bovendien kunt u een driver scanner ook terugvinden in Windows optimalisatie software.
 8. Duikte het probleem op toen nadat u een driver had geupdateerd? Dan zult u deze update weer moeten terugdraaien om uw Xlive.dll probleem op te lossen.
 9. Herinstalleer het programma dat verantwoordelijk was voor het veroorzaken van de Xlive.dll error. Als u weet welk programma deze Windows DLL foutmelding heeft veroorzaakt, kunt u altijd proberen dit probleem op te lossen met een nieuwe installatie van de betreffende software.
 10.  Maak gebruik van de System Restore mogelijkheid van uw Windows besturingsysteem om recente systeem veranderingen terug te draaien.
 11. Maak gebruik van de System File Checker command van Microsoft om het probleem et Xlive op te lossen. Met de SFC / scannow System File Checker command kunt u missenden en corrupte dll bestanden opzoeken en laten herstellen.
 12. Installeer alle updates van Microsoft Windows. Heeft u de laatste patches en service packs toegepast? Zorg ervoor dat uw computer op de laatste versies van alle software bij is en daardoor optimaal functioneert.
 13. Test het geheugen, de harde schijf en het CPU verbruik van uw computer. Misschien heeft u een gebrek aan harde schijf ruimte en zijn uw systeembronnen beperkt of niet in staat een bepaalde taak uit te voeren door onderliggende hardware problemen. Dit kunt u ook doen met behulp van Windows optimalisatie software.
 14. Wanneer deze stappen geen hulp hebben geboden is er helaas nog maar een uitweg: een volledige herinstallatie van uw Windows besturingsysteem. Treedt de Xlive.dll error nog steeds op na een verse installatie van uw Windows besturingssysteem dan weet u met zekerheid dat u een ernstig hardware probleem heeft.

Conclusie:

De Windows DLL error Xlive.dll kan optreden bij de volgende Windows besturingssystemen: Windows 2000, XP, Vista, en Windows 7. Wanneer u na het afgaan van alle mogelijke stappen nog steeds met het probleem zit, kunt u een post plaatsen op een goed PC Forum of een computer expert raadplegen voor het oplossen van uw specifieke Xlive.dll probleem.  Windows optimalisatie software kan u helpen met het oplossen, maar ook vermijden van  Windows DLL problemen.

Andere artikels: