Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

Kinderen en het internet

Weet u wat uw kinderen achter de computer, op het internet doen?

Kinderen gebruiken steeds eerder, vaker en meer de computer. Ze gebruiken het om huiswerk te maken, om spelletjes te spelen, te internetten en om te chatten. We kunnen rustig zeggen dat een computer een bron van amusement is en waar, dankzij het internet, een nieuwe wereld ontstaan is, de virtuele wereld. Helaas zit er ook een negatieve kant aan deze nieuwe virtuele, chaotische wereld waarin uw kind flink de weg kan kwijt raken en kwetsbaar is voor allerlei misstanden.

”Een kind is kwetsbaar op het internet”.

PC-Guardian

Zou het niet handig zijn met een guardian ofwel oppas die automatisch de activiteiten van uw kind op het internet in de gaten houdt en kan beperken. Misschien nog beter dat deze pc oppas  uw proactief kan waarschuwen indien er iets verdachts afspeelt ofwel uw waarschuwt waneer het kind iets doet dat niet door u is goedgekeurd geworden? Deze oppas is er en kost u niks……we bevelen aan uw kind automatisch en gratis in de gaten te houden met PC-Guardian.

Kinderen en internet security:

– De negatieve kanttekeningen:

1. De computer is een bron van afleiding

Er zijn weinig kinderen die geen probleem hebben in het kiezen: computeren of het maken van huiswerk. De computer is erg aantrekkelijk en huiswerk is saai en vervelend. En wie heeft er in de gaten dat je niet je huiswerk aan het maken en bent wanneer je achter de computer zit? En wanneer beide de ouders werken dan is  de keuze extra moeilijk voor het kind.

2. Het installeren en spelen van niet geschikte spelletjes

Kinderen downloaden steeds vaker spellen of lenen spellen uit aan vrienden. Maar wat voor een spellen spelen ze? Zijn die spellen wel geschikt voor zijn leeftijd? Als je een spel in een winkel koopt staat er op de doos altijd een leeftijds indicatie en wat voor een type spel het is. Zo kan de ouder eenvoudig bepalen of het spel geschikt is voor zijn kind of niet. Maar als ze de spellen download van het internet, of een spel mee naar huis nemen die ze van een vriend hebben gekregen. De enige informatie dat u heeft is het titel van het spel, en dan wordt het bepalen of een spel geschikt is erg moeilijk.

Een voorbeeld: U kind speelt het spel: Mario Bros. Weet u wat voor een type spel dat is? Waarschijnlijk wel, Mario bros is wereld bekend. Maar het spel Postal 2? Wat denk u wat voor een spel dit is? Als u kinderen niet vertellen wat voor een spellen ze installeren, is het bepalen of het spel geschikt is haast onmogelijk.

3. Computer verslaving

Spellen spelen, chatten, internetten etc. Zijn activiteiten waar we heel veel tijd in kunnen besteden, zonder dat we het in de gaten hebben. Dit kan leiden tot problemen. Kinderen willen zoveel mogelijk vrijtijd besteden aan de computer waardoor de balans tussen social leven en het computer gebruik zoek raakt. Dit leidt vaak tot discussie tussen ouder en kind, de computer veranderd van een doos van amusament in een doos van problemen.

We raden uw aan om uw kind gratis en automatisch te monitoren met parental control software .


Kanttekening omtrent de virtuele wereld:

Zoals ik al eerder schreef internet is een wereld op zich, een virtuele wereld. En ik kan rustig zeggen de virtuele wereld is het zelfde als de echte wereld. We doen er de zelfde dingen en meer! De virtuele wereld is zoals de echte wereld. Wat doen we in beide werelden?

 • Zoeken informatie
 • Zoeken antwoorden op vragen
 • Komen we samen op sociale plaatsen
 • Willen nieuwe mensen leren kennen en leren nieuwen mensen kennen
 • Praten we met bekende en onbekende personen

Beide werelden bieden het zelfde, maar hebben ook de zelfde gevaren. In de echte wereld voeden we onze kinderen op, hoe ze zich moeten gedragen in bepaalde situaties, houden we in de gaten met welke vrienden zij omgaan, beschermen we ze tegen acoso en geven we ze die informatie die bij hun leeftijd past. De vraag is: als de echte wereld en de virtuele wereld het zelfde is, moeten we dan niet onze kinderen op de zelfde wijze opvoeden en beschermen?

4. Is de website en informatie geschikt voor de leeftijd van uw kind?

Wat doen we als ons kind een sexblaadje pakt bij de super? Pakken we dat blaadje niet af en zeggen we dat hij iets moet pakken voor zijn leeftijd? Wat doen we als je ziet dat je kind wordt beinvloed door slechte invloeden, zoals nazisme? Wat doen we als ze in plaatsen komen die niet geschikt of verstandig zijn? Zeg je dan niet dat hij daar niet moet komen? Leg je hem dan niet uit waarom dit gevaarlijke plaatsen zijn? Als je kind adviezen krijgt die slecht voor zijn gezondheid zijn. Zou je dan niet ingrijpen als je dat te horen krijgt? Doet u deze dingen ook in de virtuele wereld?

5. Praten/Chatten en een oogje in het zeil houden

Als u een conversatie van u kind hoort, en  u hoort dat een persoon is toespellingen aan het doen aan uw kind. Bekijkt u dan niet wie dat doet en wat voor een toespelingen? Als u zoon of dochter wordt uitgescholden en geplaagd, dan grijpt u toch in? Doet u dit ook in de virtuele wereld?

Antwoord en redenen

Waarschijnlijk heeft u op al deze vragen NEE geantwoord.
De reden hiervoor is dat veel mensen weten niet hoe ze deze wereld moeten controleren, hebben geen tijd, of vertrouwen dat hun kind het verschil weet te maken tussen goed en fout of simpel weg niet bewust van de gevaren.

Eenvoudige oplossing: parental control software!

Parental control software helpt ouders bij het monitoren van hun kind. Bekende namen zijn o.a. Qustodio, Netnanny en PC Guardian.

Er bestaat een programma met de naam Pc-Guardian. PC-Guardian  “Geeft inzicht in de computer activiteiten van uw kind”. Guardian helpt:

 • Het computer gebruik van uw kind te limiteren om zo een evenwicht te vinden tussen computer gebruik en sociaal leven.
 • Om ouders te waarschuwen in het geval dat uw kind :
  • Adult (sex) websites bezoekt
  • Website bekijkt waarvan de inhoud gevoeling ligt zoals: “Pro-anorexia site “, “pro-nazi-site”, “Casino sites”, “Site over drugs” en nog veel meer.
  • Chat conversaties heeft waarin de inhoud “seksueel” of “gewelddadige” (cyber bulling) van aard is.

Het programma is gratis, eenvoudig te installeren, te configureren en zeer eenvoudig in gebruik.

Beveilig uw kind op het internet en bezoek de site van PC-Guardian door hier te klikken en daar de software gratis te downloaden en te gebruiken… niets te verliezen, des te meer te vermijden.

Gerelateerde artikels: