Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.

SVCHOST ADVIES


svchost.exeSvchost.exe vraagtekens?
Waarschijnlijk leest u dit artikel omdat u zich afvraagt waarom er zoveel svchost.exe processen op uw computer actief zijn. U kunt ze niet uitschakelen en u heeft ze niet gestart…..wat is er aan de hand? Dit artikel zal dit Windows proces onder de loep nemen, maar even in het kort: u kunt SVCHOST processen laten inspecteren en beheren met behulp van een goede proces scanner of anti-spyware programma. Svchost is een Windows proces en wordt vaak gekaapt door malware. Met goede anti-malware of anti-spyware software kunt u snel laten bepalen of het svchost.exe proces op uw computer kwaadaardig of onschuldig is. Twee echte specialisten op dit gebied zijn de SpyHunter en de OSHI Defender. De SpyHunter en de OSHI Defender kunnen snel bepalen of uw svchost probleem te maken heeft met een hardnekkige malware infectie.

svchost controleren

De meeste van onze lezers bepalen eerst of er een kwaadaardig SVCHOST.EXE proces actief is:

PC diagnose scan op verdachte processen met de OSHI Defender!

svchost malware scan

Maar goed, wat is technisch gezien svchost.exe nu voor iets? 

Volgens Microsoft: “svchost.exe is een generiek host process naam voor diensten die draaien van dynamic link libraries”. Mogen we deze defenitie in normaal nederlands a.u.b.?

Een eenvoudige definitie voor Svchost:

wat-is-svchost

Svchost.exe is een cruciaal onderdeel van uw Windows besturingssysteem. Een svchost process hangt samen met het feit dat Windows DLL bestanden (Dynamic Link Library) gebruikt. Het gebruik van DLL bestanden is door Microsoft geintroduceerd voor programmeer gemak, hergebruik en het beter gebruik maken van interne systeembronnen. Voor meer informatie over  DLL bestanden lees het volgende artikel: Windows DLL bestanden. Het probleem van DLL bestanden is dat ze niet direct via Windows kunnen worden opgestart, dit kan alleen via een draaiende executable (.exe), de svchost.exe. De svchost lanceert dus alle DLL bestanden voor uw Windows besturingssysteem via het Windows register waarin ze netjes staan opgeslagen.

SVCHOST: drie belangrijke vragen en advies


1. Waarom zijn er vele svchost processen actief?

Risiko-spreiding. Als er maar een zou zijn, dan zou meteen Windows geheel crashen bij de gerinste fout in een bepaalde dienst. Vandaar dat de diensten die verbonden zijn met svchost logisch zijn geordend in groepen. Bijvoorbeeld: een svchost.exe process laadt 3 diensten gerelateerd aan de Windows User Interface terwijl een andere svchost.exe process zich bezighoudt met 2 diensten gerelateerd aan de firewall.

2. Wat kan ik doen als een svchost process teveel CPU gebruikt van mijn pc?

Een svchost.exe process vreet CPU?In dit geval zal u de dienst die daar onder draait moeten herstarten. Het probleem is het uitzoeken welke dienst eigenlijk nu precies door de svchost.exe process wordt aangesproken die al de CPU power voor zich opeist. Om dit gemakkelijk uit te zoeken kunt u het beste het volgende gratis gereedschap inzetten: Process Explorer. Dit is een uitstekende utility van Microsoft/Sysinternals voor het zien welke diensten onder een bepaalde svchost.exe process draaien. Het laten zweven van uw muis cursor over de processen zal u laten zien welke diensten precies eronder draaien. Of je kunt dubbel klikken op een svchost.exe instantie en vervolgens de Services tab selecteren waar u een bepaalde dienst die uw CPU opvreet gewoon stop zet.
Zoals eerder al aangekaart, Svchost.exe staat in het Windows register netjes op z’n plaats opgeslagen. De Svchost groepen zijn opgenomen in de volgende registersleutel: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\Svchost. Elke waarde onder deze sleutel geeft netjes een afzonderlijke Svchost-groep aan. Aangezien een vervuild Windows register niet gunstig is voor uw Windows besturingsysteem en uw computer stabiliteit, is het goed om uw Windows register af en toe op te schonen. We raden u aan om het volgende artikel daar over te lezen: het register opschonen van een Windows computer.

 

3. Wat is de svchost virus?

Svchost en de internet security problematiek. Op het internet is er ook veel paniek geweest over de svchost virus. Deze virus is in feite een process genaamd scvhost.exe. Als u goed oplet ziet u dat in deze process naam van deze virus de ”c” en ”v” zijn omgedraaid om u voor de gek te houden en te laten geloven dat het een cruciaal svchost process is. Scvhost zal in uw systeem kruipen en uw systeem geheel afsluiten. Deze virus is in feite een Trojaans paard (Trojan horse) bekend onder de naam W30/Agobot-S virus. Deze zal hackers in staat stellen om toegang te krijgen tot uw computer, uw persoonlijke gegevens en uw internet privacy. Dus, wanneer  svchost.exe in uw lijstje staat van processen, heeft u een probleem en raden we u meteen aan om een antivirus scan uit te voeren op uw computer en uw computer te controleren op spyware met de SpyHunter of de OSHI-Defender.

svchost.exe.probleem

Het is belangrijk, U moet uw pc controleren op een ( svchost ) virus en spyware infecties met een goede en complete virusscanner van een erkende antivirus ontwikkelaar met een anti spyware engine die u beschermt tegen alle mogelijke internetbedreigingen. Deze moet ook complexe virusvarianten kunnen detecteren zoals de svchost virus.  Heeft u nog geen hoogwaardige, complete totaaloplossing voor de bescherming tegen alle mogelijke malware varianten die uw computer kunnen binnenkomen? Lees dan onze recensies over de SpyHunter 4 of  de OSHI Defender, of over de software van BitdefenderEen van deze antimalware oplossingen kunt u ook mooi combineren met de PC Health Advisor. Mocht u niet zo gecharmeerd zijn van deze software dan zou ik u de Advanced Systemcare van Iobit kunnen aanraden. Deze bevat de Bitdefender technologie ingebouwd in een totaaloplossing voor computer beveiliging en optimalisatie.

svchost
Slimme zet: 

4. SVCHOST gerelateerde artikels:

Hierbij volgen een aantal artikels gerelateerd aan dit onderwerp SVCHOST, .exe processen, dll-bestanden en het pc register. We hopen dat deze artikels u toegevoegde waarde zullen bieden.

1. Windows 7 sneller maken advies.

2. Isass.exe of isass.exe? Welke is de virus?

3. Register opschonen met een registry cleaner?

4. Anoniem surfen is veilig surfen.

5. Winlogon exe probleem?

We hopen dat deze informatie over SVCHOST handig is en u heeft geholpen. U bent welkom om ons een reactie te geven over de informatie om onze site te verbeteren.
————————————————–
Dit artikel is geschreven door: 

wat-is-svchost-voor-iets

Go To HomePage

Protected by Copyscape Duplicate Content Detection Software