Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

WINLOGON.EXE

Hoewel winlogon.exe normaliter een legitiem Windows proces is, wordt deze naam veel misbruikt door malware en spyware. Over het algemeen is Winlogon.exe een onderdeel van het Windows Login subsysteem of wel de Windows login manager. Het zorgt ervor dat alle login en logout procedures op een Windows systeem goed verlopen. Als regel geldt dat dit Windows proces belangrijk is en altijd op de achtergrond actief is. Het is niet aanbevolen om winlogon.exe uit te schakelen.  Het stuurt ook systeembestanden aan zoals svchost. Vanaar laat het maar met rust. In ieder geval, als het bestandje winlogon.exe op de juiste directory staat op uw computer, is waarschijnlijk alles in orde. U kunt het bestandje in deze  folder vinden: C:\Windows\System32.

winlogon.exeHet probleem is dat malware, in de vorm van een keylogger, rootkit of hardnekkige spyware vaak zichzelf in een andere folder op uw computer kan opslaan. Vervolgens zal de betreffende malware bijna dezelfde winlogon.exe proces naam handhaven. Dit is zeer lastig om te herkennen en op te speuren. Is uw computer plotseling erg traag geworden? Denkt u dat er sprake is van een mogelijke virus infectie? In dat geval is het belangrijk om een specialist in te schakelen voor het opsporen en verwijderen van malware. De SpyHunter heeft zich door de jaren heen zeer goed bewezen als een uitstekende gereedschap om deze malware problemen op te sporen. Ook de PC Health Advisor bevat een goede processcanner die verdachte processen zoals winlogon.exe goed kan herkennen.

Volgens de virusdatabases van Symantec, TrendMicro en McAfee is o.a. W32.Netsky.D een gerelateerde winlogon.exe virus c.q. worm. Even terzijde, malware in al haar vormen en kleuren probeert over het algemeen altijd procesnamen te repliceren om ons zo voor de gek te houden. Malware heeft vaak als doelstelling om niet te worden gevonden en niet uw systeem te vernielen.

Voor meer informatie m.b.t. Winlogon.exe:

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
2 comments… add one