Trending Stories
De nederlandse referentie voor pc utilities, antivirus en aanverwante zaken.
=Menu

ALG.EXE

1. Wat doet ALG.exe op mijn computer? Wat is dit voor iets?

ALG.exe staat voor een Windows bestandsnaam en proces die u kunt vinden in deze c:\windows\system32 of deze c:\winnt\system32 directory in uw computer. Het wordt aangegeven met de volgende bestandsnaam: Application Layer Gateway Service. Het bestand ondersteunt de protocollen van plug-ins van derde partijen voor het delen van de internet verbinding en de firewall.

2. Is ALG.exe een trojan, virus of spyware?

alg.exeWanneer het bestand op de juiste plek in de juiste directory staat, gaat het niet om malware. Normaliter is het een belangrijk bestand dat deel uitmaakt van Microsoft Windows. Het is niet aan te raden om dit bestand te verwijderen of te verplaatsen. Dat geldt ook wanneer u denkt dat dit bestandje gecorrumpeerd is door malware. Vooral spyware staat er bekend om om zich goed te verstoppen Laat goede anti-spyware software het werk doen. Daarom bij twijfel is het een aanrader om uw systeem met een goede anti-spyware oplossing te laten inspecteren. Heeft u al goede anti-spyware software? Anders kunnen we van harte SpyHunter aanbevelen. Een krachtige spyware verwijderaar en internet security oplossing. Een alternatief is om uw systeem te inspecteren met behulp van de PC Health Advisor of de Advanced System Optimizer. Beide pc utility suites zijn uitgerust met gereedschap om malware en spyware te herkennen en te verwijderen. Voor meer informatie: hoe kan ik het beste malware verwijderen?

alg.exe probleemAanbevolen:

Inspecteer uw systeem met SpyHunter.

 

3. Is het veilig om ALG.exe te verwijderen van de Task manager processen?

Het beste is om alg.exe niet te verwijderen. Hoewel het bestand niet een kritisch is, loopt u risiko dat u problemen zult ondervinden met de internetverbinding wanneer u het proces uitschakelt. Daarnaast kunnen andere programma’s malfuctioneren die internet gebruiken wanneer u dit proces zomaar uitschakelt.

Welke applicaties maken dan gebruik van alg.exe?

Zoals eerder vermeld, dit systeem proces speelt een rol bij het verzorgen van de internetverbinding en de firewall voor derde partij applicaties zoals BitTorrent, IM clients, SIP, en FTP die TCP/UDP poorten gebruiken. De alg.exe staat het toe dat bepaalde applicaties communiceren met een externe server op het internet via die poorten en door de firewall. Vandaar dat er problemen kunnen onstaan wanneer u het bestand zou verwijderen of uitschakelen.  Bovendien zal uw computer meer kwetsbaar worden voor malware infecties.

4. Wat kan ik het beste doen met alg.exe?

alg.exe bestandHet is altijd verstandig om uw systeem te inspecteren op malware en spyware die mogelijkerwijs dit proces misbruikt of misschien de bestandsnaam heeft gekopieërd om u en uw anti-virus software voor de gek te houden. De SpyHunter kan u hierbij helpen. Vervolgens, herstart de computer. Wanneer u de computer herstart zal ook alg.exe zich opnieuw opstarten. Het is goed mogelijk dat storingen of fouten gerelateerd aan alg.exe nu zijn opgelost. Verwijder het bestand niet van uw computer. Blijf er vanaf. Als het gaat om malware, zal uw anti-spyware of anti-virus oplossing deze voor uw verwijderen. Voor meer informatie: is the file alg.exe a safe proces?

Aanbevolen: scan uw systeem op alg.exe gerelateerde systeem-fouten met de PC Health Advisor.

 

Gerelateerde artikels over .exe problemen:

Van computer leek tot pc geek. Men is nooit te oud om te leren.

View all contributions by

img
img
4 comments… add one